Zo pak je roest in de badkamer aan!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 20 januari 2023

Roest in de badkamer? Nee hé!? Als we ergens niet van houden dan is het roest… niet alleen de vieze kleur maar ook nog het feit dat roest afgeeft is een naar gegeven. Zeker wanneer u een mooie witte wastafel hebt. Gelukkig weten we bij Sani-Dump precies wat u kunt doen tegen roest. Zo zijn er verschillende tips uit grootmoeders tijd. Hieronder vindt u ze op een rijtje!

Roest in de badkamer

Roest is een snelle verspreider. Daarom is het altijd belangrijk om direct aan de slag te gaan met het schoonmaken van de roestplek. Let op! Niet alle materialen zijn bestand tegen de verschillende zuren. Daarom is het altijd goed om na te gaan of u deze huismiddeltjes kunt gebruiken.

Citroen & zout

Het is niet nodig om dure schoonmaakspullen aan te schaffen. Maak gebruik van citroen en zout! Maak de roestplek droog en pers de citroen uit over de plek. Strooi erna het zout over de plek en wacht een half uurtje. Nu kunt u de roest makkelijk wegpoetsen door middel van een schuursponsje. Spoel na afloop alles weg met water en de plek is weer als nieuw. Het enige wat nog mist is de tequila. 😉

Azijn & zout

Azijn bevat ook veel zuur wat het daarom voor verschillende dingen een geschikte reiniger maakt. Daarom kunt u in plaats van een citroen ook gebruik maken van azijn. Meng een half kopje azijn met twee theelepels zout, maak een oude doek vochtig en laat het op de plek intrekken. Hierna kunt u het zo verwijderen.

Trendwatcher Songül

MAAK GEBRUIK VAN CITROEN OF AZIJN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Roest in de badkamer
Roest in de badkamer

Coca-cola

Misschien is dit wel het meest bekende trucje: cola als roest verwijderraar. Het is niet alleen een geliefd drankje van velen, maar het kan ook nog eens als magisch wondermiddel ingezet worden. Niet alleen voor ijzer dat verroest is, maar ook bij kalkaanslag in bijvoorbeeld het toilet kunt u Cola gebruiken. Gooi een glas Cola in de toiletpot en laat het een uur staan. Poest daarna goed met de toiletborstel en trek de wc vervolgens door. De kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Verwijder roest op glas of spiegels

Wanneer roest zich aan glazen wanden of op spiegels hecht kunt u het beste zuurstofwater gebruiken. Ook wel bekend als waterstofperoxide, wat dient als ontsmettingsmiddel. Gebruik een mengsel van 3% zuurstofwater en warm water, waarbij de dosering gelijk aan elkaar is.

Verwijder roest op stof

Wanneer de roest per ongeluk op uw kleding of handdoeken is gekomen, krijgt u vieze vlekken. Dit kunt u er uit krijgen door met een doek in zoutzuuroplossing te deppen en de vlek schoon te maken.

Overige roestvlekken

Roest in de badkamer kan zich overal aan hechten. Heeft u vlekken op uw wastafel of in de douche? Maak deze dan schoon met een mix van borax en azijn. Dan poest u de vlekken zo weg!

Trendwatcher Songül

COCA COLA, EEN MAGISCH WONDERMIDDEL

Voorkomen is beter dan verhelpen

Wat zorgt er in de eerste plaats voor dat uw last heeft van roest? Een scheerschuim bus kan, wanneer u hem verkeerd neerzet voor roest zorgen. Het helpt om hem na afloop altijd goed af te drogen. Bent u daar niet goed in? Lak dan de onderkant van de scheerschuim bus met doorzichtige nagellak. Probleem verholpen! Ook zijn er andere voorwerpen die niet goed tegen water kunnen, zoals een pincet, schaartje of nagelknipper. Hou ze uit de buurt van de wasbak, zo voorkomt u roest in de badkamer en blijven uw spullen langer mooi.

Duurzame producten

Last but not least! Voor een duurzame badkamer kunt u dus een hoop doen. Hierbij hoort ook het gebruik van uw douche producten en reinigingsmiddelen. Tegenwoordig zijn er veel chemische reinigingsmiddelen op de markt die u helpen om uw badkamer schoon te houden. Gebruik daarom biologische en natuurlijke reinigings- en verzorgingsproducten. Dit is niet alleen veiliger voor uzelf maar zorgt ook voor minder vervuiling in het water.

Laatste kranen