Douchewand met stabilisatiestang

Douchewand

Een stabilisatiestang zorgt voor extra stevigheid aan de douchewand. Des te groter de douchewand, hoe noodzakelijker het is om een stabilisatiestang aan te schaffen. Ook bij een bestaande douchewand kan de stabilisatiestang bevestigd worden. Er zijn ook mogelijkheden van een douchewand zonder stabilisatiestang. Echter kan het wel veiliger zijn om een douchewand aan te schaffen mét stang.

.

Doe inspiratie op

Blader door

een stabilisatiestang

Waarom

De stabilisatiestang wordt vaak gecombineerd met een inloopdouche, om extra stabilisatie te creëren aan de glazen wand. De stang wordt vaak gebruikt bij douchewanden die langer zijn. Bij korte douchewanden is de stang meestal niet nodig. Hoe groter de douchewand, des te instabieler. De stabilisatiestang biedt hierdoor meer veiligheid en zekerheid.

de mogelijkheden

Ontdek

De stabilisatiestang kan op meerdere manieren bevestigd worden. Dit kan direct aan de muur, maar ook verticaal aan het plafon. De stabilisatiestang kan gecombineerd worden met de inloopdouche, maar kan ook gebruikt wordt bij badwanden. Wanneer de douche en bad gecombineerd worden, zal de badwand ook gestabiliseerd worden met de stang. De stabilisatiestangen zijn er in verschillende lengtes. De stang kan op lengte worden aangepast aan de hand van de douchewand.
Mocht de voorkeur toch uitgaan naar een douchewand zonder stabilisatiestang, is het handig om te kijken naar een kortere douchewand, om er zeker van te zijn dat de douchewand stevig genoeg is. De stang kan volledig aangepast worden naar de stijl van de badkamer. Ze komen onder andere in de kleuren messing, koper, zwart, chroom en RVS.

Badkamer trends

Ontdek meer