Paneelradiator

Radiatoren

Er zijn verschillende soorten radiatoren om uit te kiezen. Eén daarvan in de paneelradiator. Dit de een tijdloze en traditionele radiator, die veel terug te zien is in badkamers. Deze radiator bestaat uit een plaat of paneel, daarom wordt deze radiator ook wel plaatradiator genoemd. Deze radiator bestaat uit een gesloten plaat, waarin meerdere verticale kanalen zijn aangebracht.

.

Doe inspiratie op

Blader door

Waarom een paneelradiator

In een paneelradiator zitten vaak twee of drie panelen die het oppervlak vergroten, waardoor er meer warmte kan worden afgegeven. In het paneel wordt water opgewarmd. Ook zit er een convertor in verwerkt, waardoor de lucht wordt opgewarmd die langs de convectoren stroomt.
De paneelradiator is handig voor in kleine badkamer, aangezien deze vaak niet veel ruimte in beslag nemen. De radiator heeft een tijdloze en traditionele uitstraling, waardoor deze meestal in de ruimte past.

Mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden voor de paneelradiator beschikbaar. Afhankelijk van de stijl van de badkamer, kan de radiator aangepast worden. Zo komt deze radiator vaak voor in het wit, maar zijn er ook andere kleuren beschikbaar.
Naast de kleuren zijn er ook verschillende soorten materialen beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn staal, aluminium, RVS en gietijzer. Het is goed om vooraf na te denken over een materiaal. Het ene materiaal kan namelijk beter tegen vochtige ruimtes en de ander is juist weer sneller warm.
Sani-Dump heeft verschillende radiatoren van de merken Macbath, Vasco en Instamat.

Hoofdcategorie trends

Ontdek meer