Japandi badkamer

Scandinavisch en Japans design

Wat maakt een Japandi badkamer?
In een Japandi badkamer komen elementen terug van twee interieurstijlen. Het is een mix van de Japanse interieurstijl, die bestaat uit donker hout, verschillende texturen en contrasten en de Scandinavische interieurstijl, waarbij juist lichtere houttinten, pasteltinten en minimalisme centraal staan. Ook een Japandi badkamer creëren? Doe inspiratie op!

Moodboard materialen
Hout
Neutrale kleuren
Zachte materialen

trotse klanten japandi badkamer

Instagram inspiratie

Ontdek Japandi badkamer inspiratie van onze trotse klanten. #sanidump

Creëer de perfecte japandi badkamer

4 handige tips

Japandi badkamers staan bekend om hun rust en eenvoud. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende natuurlijke elementen waarbij hout en natuursteen het meeste voorkomen. Denk maar eens aan Zweedse en Finse houten sauna’s. Benieuwd hoe u de perfecte Japandi badkamer kunt creëren?

1. Rust en eenvoud

De Japandi trend is puur gebaseerd om minimalisme en daarom is het ook belangrijk dat u zorgt dat er geen rommel in uw badkamer rondslingert. Schaf mooie badkamermeubels aan om alle toiletartikelen in op te bergen. Hang uw handdoelen aan een rekje van bamboe. Heeft u een kleine badkamer? Kies dan voor een opbergspiegel!

2. Gebruik natuurlijke materialen

Bij de Japanse stijl draait het allemaal om lichte, natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan lichte houtsoorten en riet. Bamboe artikelen zoals een badmat van dit materiaal of rotan planten passen daarom goed in een Japandi badkamer. Wil je even lekker genieten van een heerlijk bad? Ga dan voor een badplank van hout. Zo kunt u lekker kijken naar uw favoriete series of een goed boek lezen met een glaasje wijn erbij. Genieten toch?

3. Maak gebruik van textiel

Door gebruik te maken van textiel brengt u warmte in uw badkamer. Kleed uw badkamer daarom aan met knusse handdoeken en investeer in een mooie badjas. Ook een badmat van puur katoen voelt heerlijk aan uw voeten wanneer u net uit de douche stapt.

4. Sfeerverlichting

Het maakt niet uit in welke stijl uw badkamer is, de juiste verlichting kan een ruimte sfeer geven of juist ongezellig maken. Bij Japandi draait het om zachtheid en eenvoud. Hang bijvoorbeeld een matzwarte wandlamp met een matte kap op. Wilt u echt gaan voor de Japanse esthetiek, ga dan voor symmetrie door aan weerszijden van uw spiegel een lamp te plaatsen.

Sani-Dump - badkamer

Doe inspiratie op

blader door

Japandi trends

Ontdek meer