Hoge douchebak

Douchebakken

Een douchebak is een belangrijk onderdeel van uw douche. Een hoge douchebak is de meest voorkomende variant en is in elke badkamer te plaatsen. Een hoge douche bak is de ideale manier om uw aansluitingen en afvoer netjes weg te werken.

.

Doe inspiratie op

Blader door

Bij een hoge douchebak

Waar moet u rekening mee houden

In tegenstelling tot de inbouw douchebak, wordt een hoge opbouw douchebak boven op de vloer gemonteerd. Een hoge opbouw steekt minimaal 14 cm boven de vloer uit. Dit zijn de voor- en nadelen van een hoge douchebak:

  • Het douchewater kan niet de badkamervloer oplopen, omdat een douchebak vaak in combinatie met een douchecabine wordt gebruikt.
  • De aansluiting en afvoer kunnen gemakkelijk weggewerkt worden onder de bak
  • Het is makkelijk te plaatsen, omdat het direct op de vloer gezet kan worden.
  • (Meestal) De goedkoopste oplossing

Nadelen:

  • Het ziet er minder strak uit dan een inbouw douchebak
  • De badkamer kan optisch kleiner lijken

Hoge douchebak

De afmetingen van een

De meeste douchebakken hebben standaard afmetingen. De afmetingen die we het vaakst voorbij zien komen zijn 80 x 80 cm of 90 x 90 cm. Maar heeft u een wat grotere badkamer? Dan kunt u ook kijken naar 100 x 100 cm of rechthoekige maten.

Hoge douchebakken

Verschillende kleuren

De meeste douchebakken zijn gemaakt van acryl, waardoor ze vaak wit zijn. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden! Bij douchebakken van een hoog model heeft u de keuze uit verschillende lichte en donkere kleuren. Komt u er online niet uit? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen.

Badkamer trends

Ontdek meer