Wastafels

Assortiment

Een wastafel is onmisbaar in uw badkamer! U gebruikt ‘m dagelijks om uw tanden te poetsen, zich te scheren, op te maken of uw haar te doen. Ontdek hier welke wastafel bij u past!

De soorten wastafels

Het verschil

.

Doe inspiratie op

Blader door

Specificaties

Hoe zit dat?
Voordelen:+ Geschikt om met meerdere gezinsleden tegelijk te gebruiken; + Voorkomt wachtrijen; + Ziet er luxueus uit en geeft meerwaarde aan uw woning.Nadelen:– Past niet in kleine badkamers; – De aanschafprijs van een dubbele wastafel is gemiddeld hoger; – U heeft vaak twee kranen en afvoeren nodig; – Kost meer tijd om schoon te maken.
Voordelen:Geschikt wanneer u niet veel ruimte heeft; + De aanschafprijs van een enkele wastafel is gemiddeld lager;Nadelen:– Een nadeel van een enkele wasbak is dat er maar één persoon tegelijk gebruik van kan maken;
Voordelen:Klein van formaat, waardoor hij geschikt is voor op het toilet; + Ruimtebesparend; + Heel makkelijk schoon te houden.Nadelen:– U heeft minder opbergruimte, omdat deze wastafels vaak geen onderkasten hebben. – U ziet de afloop en sifon hangen, wat niet zo mooi is.
Voordelen:+ Een enorm stijlvolle toevoeging aan uw badkamer;De waskommen zijn makkelijk te vervangen; + Meer comfort door de hoogte van het meubel.Nadelen:– De stabiliteit en duurzaamheid kan een nadeel zijn. Wanneer u kinderen heeft die aan de wastafel gaan hangen kan deze afbreken. – Er is een hoge kraan met hooggeplaatste handel(s) nodig; – Schoonmaken is lastig, omdat u ook onder de kom dient schoon te maken.
Voordelen:Oogt netjes doordat de leidingen worden weggewerkt; + Gemakkelijk schoon te houden; + Meer ruimte op de wastafel; + Strakke uitstraling.Nadelen:– Wanneer er iets defect is, is het moeilijk om onderdelen te vervangen en te repareren; – Er is meer montage werk en het is duurder om dit uit te laten voeren.
Voordelen:+ Creëert een ruimtelijker gevoel in de badkamer + Het badkamer meubel blijft vrij van de vloer, waardoor u deze veel makkelijker schoon kunt maken.Nadelen:– U heeft minder opbergruimte, omdat deze wastafels vaak geen onderkasten hebben. – U ziet de afloop en sifon hangen, wat niet zo mooi is.
Er zijn een aantal producten die u naast een wastafel ook dient aan te schaffen om de wastafel te kunnen gebruiken.
  • Een kraan, deze worden niet standaard meegeleverd en uiteraard heeft u hier verschillende keuzes in.
  • Een onderkast, wanneer u een losse waskom kiest is deze natuurlijk niet compleet zonder onderkast.
  • Een Sifon, kijk goed of de sifon bij uw wastafel past. Sommige onderkasten hebben namelijk geen uitsparing, waardoor ze een ruimtebesparende sifon nodig hebben.
  • De afvoerplug, u heeft hierbij de keuze tussen een afsluitbare en niet-afsluitbare plug.
Keramiek: Dit materiaal is erg sterk, slijtvast, kleurvast en kras bestendigd. Keramiek is door de gebruiksvriendelijkheid  een erg populaire keuze, u kunt het eenvoudig schoon houden en het heeft een lange levensduur.Composiet: Ook wel bekend onder de naam gietmarmer, is een mengsel van mineraalpoeder en polyetherhars.  Een composieten wastafel is in allerlei verschillende kleuren -glans én mat- verkrijgbaar.Natuursteen: Natuursteen waaronder marmer, hardsteen, basalt en graniet zijn ontstaan door magma dat honderden jaren geleden is afgekoeld. Deze natuurproducten zoals graniet zijn vaak wél  kalk- en chemicaliëngevoelig.Glas: Glazen wastafels zorgen voor een chique uitstraling, ze zijn relatief nieuw en kunnen in allerlei vormen worden gegoten.Beton: Een echte eyecatcher is de betonnen wastafel. Het geeft uw badkamer een industriële uitstraling, het is slijtvast en zeer glad materiaal.Mineraalmarmer: Dit is  gemaakt op basis van marmerpoeder en polyester. Mineraalmarmer voelt aan als steen en is beschikbaar in verschillende strakke vormen.
De standaardkleur voor wastafels is uiteraard wit keramiek. Echter zijn er tegenwoordig meer kleuren in omloop. U heeft de keuze tussen veel verschillende kleuren en materialen, zoals zwartgrijs en natuursteen. Liever een opvallende kleur? Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Let er wel op dat kleuren trendgevoelig zijn.
De standaard afmetingen van een wastafel zijn ongeveer 75 cm breed en 50 cm diep. Maar uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Er kan ook gekozen worden voor een dubbele wastafel. Hierbij kom je al snel aan de 140 cm breed en  50 cm diep. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog speciale wastafels. Vraag gerust bij ons na welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Badkamer trends

Ontdek meer