Douchewanden

Assortiment

Een douchewand voorkomt dat het water de badkamer instroomt tijdens het douchen, maar kan daarnaast ook dienen als een subtiele scheiding tussen de douche en de rest van de badkamer. Of u nu een glazen, kunststoffen, vaste of losse douchewand zoekt, bij Sani-Dump hebben we alles in het assortiment om voor elke badkamer de juiste douchewand te vinden. Wij hebben topmerken zoals Macbath en Sphinx en adviseren u graag uitgebreid over de mooiste douchewand die past bij uw douche.

.

Doe inspiratie op

Blader door

Specificaties

Hoe zit dat?
Voordelen:+ Oogt ruimtelijk; + Is erg mooi in een grote badkamer; + Is unieker dan een normale douchewand.Nadelen:- Kan niet in elk soort badkamer omdat het meer ruimte nodig heeft dan een douchewand tegen de muur.
Voordelen:+ U kunt de douche helemaal afsluiten, waardoor water nergens heen kan.Nadelen:- Oogt vaak minder ruimtelijk dan een open douche; - Minder makkelijk schoon te maken door de scharnieren, strips, handvatten, etc.
Voordelen:+ Ziet er strakker uit.Nadelen:- Door de weinige steunpunten kunt u de douchewand minder breed maken.
Voordelen:+ De douchewand is stevig; + Door het extra steunpunt kunt u de douchewand breder maken dan zonder stabilisatiestang.Nadelen:- Is iets minder strak qua uitstraling dan een douchewand zonder stabilisatiestang.
Sani-Dump heeft douchewanden van de volgende merken:
Als u een douchewand gaat plaatsen, heeft u zogenaamde klemmetjes nodig om deze aan de muur te bevestigen. Daarnaast kunt u de douchewand waterdicht maken met kit. Overige producten:
  • Douchegoten voor de afvoer van het water;
  • Eventueel een douchebak om het water tegen te houden.
Glas: De meeste douchewanden zijn gemaakt van glas. Dit materiaal geeft een ruimtelijk effect omdat u er doorheen kijkt, maar is ook erg makkelijk schoon te houden en kan goed tegen vocht.Kunststof: Kunststof is vaak een goedkopere variant. Door de gladheid van het materiaal is het erg hygiënisch.
De meeste douchewanden zijn gemaakt van glas, waardoor ze doorzichtig zijn. Dit geeft ook een ruimtelijk effect aan uw badkamer. Daarnaast zijn de profielen, scharnieren e.d. in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder Messing, Koper, zwart, Chroom en RVS.
De hoogte van de douchewand is standaard rond de 200 cm. De breedte hangt volledig af van uw wensen. U kunt een douchewand nemen over de gehele diepte van uw doucheruimte, maar ook bijvoorbeeld een douchewand die enkel 50 cm breed is. Vraag gerust bij ons na wat de mogelijkheden in uw situatie zijn.

Badkamer trends

Ontdek meer