Opbouw douchebak

Douchebak

Een opbouw douchebak is een belangrijk onderdeel van de douche. Een opbouw douchebak vangt namelijk tijdens het douchen het water op en zorgt ervoor dat het wegstroomt via de afvoer. Bij de aanschaf van een douchecabine, is het belangrijke om deze compleet te maken met een douchebak. Een voordeel hierbij is dat u zelf kunt bepalen hoe alle onderdelen van de douche eruit komen te zien.

.

Doe inspiratie op

Blader door

Opbouw douchebak

Waarom kiezen voor een

Een douchebak kiezen biedt verschillende mogelijkheden. De douchebak kan zo gekozen worden, dat deze altijd aansluit op de stijl van de badkamer. Er zijn verschillende voordelen te bedenken. Een douchebak is stroever dan tegels, waardoor u minder snel uit kunt glijden, is eenvoudig schoon te maken, kan minder snel de badkamervloer op lopen en is gemakkelijk te installeren. Daarnaast kan er één stuk materiaal worden geplaatst, veel een strakke afwerking van de douche.

Er zijn ook punten waar rekening mee moet worden gehouden. Namelijk dat de douchebak een klein opstapje zal hebben en de badkamer optisch kleiner kan lijken door het verschil in de hoogte, echter zal dit wel minimaal zijn.

Kleuren en materialen

De meest voorkomende kleuren van douchebakken zijn de witte en zwarte kleur. Echter zijn er nog meer mogelijkheden, wat in overleg altijd mogelijk is. Aangezien een douchebak opvalt in de badkamer, is het belangrijk om een kleur te kiezen die goed bij de sfeer en stijl van de badkamer past. Ook de vorm van de douchebak is afhankelijk van de douchecabine, maar ook van de indeling van de badkamer. Zo wordt een kwartronde douchebak vaak gekozen bij een kleine badkamerindeling en een rechthoekige vaak bij een grotere badkamer. De materialen van de douchebakken worden aangeboden in het acryl, graniet/natuursteen, composiet en keramiek.

Douchebak trends

Ontdek meer