Hangtoilet

Toilet

Er zijn verschillende soorten toiletten om uit te kiezen. Eén van de soorten toiletten is een hangtoilet. Een hangend toilet is een van de meest gekozen toiletten in Nederland.
Een hangtoilet, ofwel een zwevend toilet, is een vrij hangend toilet dat aan de muur bevestigd is en niet op de grond vast staat. Het toilet past perfect in kleine ruimtes, omdat ze minder diep zijn.

.

Doe inspiratie op

Blader door

Van een hangtoilet

De voordelen

Een hangtoilet is stijlvol en ruimtelijk. Het inbouwreservoir wordt achter de wand geplaatst zodat deze niet te zien is. Het toilet draagt bij aan de hygiëne, omdat de vloer gemakkelijk schoon te maken is, doordat het toilet hierboven hangt.

Dit toilet wordt veel gekozen vanwege de luxe en moderne uitstraling, door de strakke look en afwerking. Combineer een hangtoilet met een inbouwreservoir, om de moderne uitstraling te versterken. Ook zorgt een hangend toilet voor meer ruimtelijkheid, voordelig voor een kleinere ruimte. Er zijn verschillende modellen hangende toiletten, zoals een rond of vierkant model.

Compleet maken

Hangtoilet

Een hangtoilet kan in iedere ruimte geplaatst worden. De standaardafmetingen van dit toilet zijn tussen de 36 en 40 cm breed en tussen de 60 en 70 cm lang. De hoogte van het toilet is zo’n 39 centimeter. Maak het toilet af met een wc-bril naar keuze, van bijvoorbeeld de merken Grohe en Xenz. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan een veiligheidsaccessoires helpen bij het opstaan vanaf het toilet. Op deze manier is het toilet volledig compleet voor gebruik.

Badkamer trends

Ontdek meer