Douchebakken

Assortiment

De douchebak vormt het onderste gedeelte van de douche en zorgt ervoor dat het water opgevangen wordt en wegstroomt. Bij Sani-Dump hebben we een ruim assortiment douchebakken van veel verschillende merken. Zo hebben wij altijd een douchebak voor elk soort douche, en geheel naar uw wens voor uw beschikbaar. Met bekende merken als Duravit en Riho kunt u uitsluitend top kwaliteit verwachten! Op de website vindt u een klein voorproefje van het zeer uitgebreide assortiment.

.

Doe inspiratie op

Blader door

Specificaties

Hoe zit dat?
Voordelen:+ Minimalistische afwerking, valt minder op dan een doucheputje; + Water loopt (meestal) sneller weg waardoor de douchebak minder snel overloopt.Nadelen:- Vereist meer onderhoud en schoonmaakwerk dan een douchebak met doucheputje.
Voordelen:+ Wordt vaak gekozen in combinatie met een douchecabine, douchewater kan dus niet de badkamervloer oplopen; + De aansluiting en afvoer kunnen gemakkelijk weggewerkt worden onder de bak; + Kan direct op de vloer geplaatst worden, is dus gemakkelijk te plaatsen; + (meestal) de goedkoopste oplossing.Nadelen:- Ziet er minder strak uit dan een inbouw douchebak; - De badkamer lijkt optisch kleiner door het verschil in hoogte met de vloer.
Voordelen:+ Water kan minder snel de badkamervloer oplopen dan bij een inbouw douchebak; + Kan uit één stuk materiaal worden geplaatst (natuursteen), voor een strakke afwerking.Nadelen:- Een klein opstapje; - Lastiger schoon te maken, door de opstaande rand; - De badkamer lijkt optisch kleiner door het verschil in hoogte.
Voordelen:+ Geen opstapje; + Geen randjes, waardoor het hygiënischer is; + De badkamer lijkt optisch groter door de gelijke hoogte met de vloer.Nadelen:- Lastiger te monteren, omdat het in de vloer gemonteerd moet worden; - De afvoer en aansluiting zijn minder makkelijk weg te werken.
Sani-Dump heeft badkamermeubelen van de merken:
Er zijn een aantal producten die u naast een douchebak ook dient aan te schaffen om de douchebak compleet te kunnen aansluiten en gebruiken.
  • De aansluiting en de afvoer, om het water weg te kunnen voeren;
  • Douchegoten voor de afvoer van het water;
  • Douchewanden om het water tegen te houden.
Een douchebak is verkrijgbaar in verschillende materialen. Hierbij een lijstje van de meest voorkomende materialen met de voordelen daarvan:
  • Acryl: dit materiaal komt het vaakst voor. Het is erg licht, stevig en ook nog eens goed betaalbaar.
  • Graniet/natuursteen: dit is erg handig, omdat het krasbestendig en duurzaam is. Daarnaast geeft het een mooie afwerking omdat het uit één stuk materiaal bestaat.
  • Composiet: Het voordeel van composiet is, dat het warm aanvoelt aan de voeten. Daarnaast is het ook een duurzaam materiaal en erg gemakkelijk in het onderhoud.
  • Keramiek: keramische onderdelen zien we vaak terugkomen in badkamers, zo kun je ook een douchebak van keramiek kiezen. Dit materiaal is krasvast, erg stevig en makkelijk schoon te houden.
De meeste douchebakken zijn gemaakt van acryl, waardoor ze vaak wit zijn. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden! Vraag gerust aan onze medewerkers wat er allemaal mogelijk is voor uw keuze.
De meeste douchebakken hebben standaard afmetingen. De afmetingen die we het vaakst voorbij zien komen zijn 80 x 80 cm of 90 x 90 cm. Maar heeft u een wat grotere badkamer, dan kunt u ook kijken naar 100 x 100 cm of rechthoekige maten.

Douchebakken trends

Ontdek meer