Wandtegels

Tegels

Tegenwoordige kiezen mensen steeds vaker voor wandtegels in hun badkamer. Met wandtegels kan er namelijk een bepaalde sfeer of stijl worden gecreëerd. De tegels zijn er in allerlei soorten kleuren en vormen. Gaat u voor een volledige wand of voegt u de tegels alleen op een paar plekken toe? Het kan allemaal!

.

Doe inspiratie op

Blader door

Materiaal

De wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal is keramiek. Keramiek is slijtvast tegen krassen en vlekken. Een ander materiaal dat erg populair is, is porcellanato. Dit materiaal is gemaakt van porseleinaarde en beschikt eigenlijk over dezelfde voordelen als die van de keramieke tegels.

Kleuren

De wandtegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Het is goed om te weten dat lichtere tegels ervoor zorgen dat uw badkamer groter zal ogen. Wilt u toch meer kleur in de badkamer? Kies er dan bijvoorbeeld voor om kleine delen in uw badkamer te betegelen met een kleur. Een andere soort wandtegel dat veel voorkomt in de badkamer, is de marmeren tegel. U kunt gaan voor subtiel gebruik van marmer, maar ook voor een drukkere print. Wanneer u meer inzicht wilt krijgen van wat er allemaal mogelijk is met wandtegels, bent u altijd welkom bij ons in de showroom!

Afmetingen

Wanneer u een kleinere badkamer heeft, wordt er vaak geadviseerd om te kiezen voor grotere tegels. Hierdoor zal uw badkamer veel ruimer ogen. Natuurlijk kunt u op bepaalde plekken kleinere tegeltjes plaatsen. Dit zal zorgen voor een speels effect. Met extreem kleine tegeltjes kunt u ook het bekende mozaïek effect creëren.

Badkamer trends

Ontdek meer