Baden

Assortiment

Een keuze voor een specifiek bad is vaak niet zomaar gemaakt. Het bad moet namelijk passen bij uw persoonlijke keuze, maar ook bij het formaat van uw badkamer. Sani-Dump heeft een ruim aanbod aan verschillende soorten en maten baden. Ook qua vormgeving is er genoeg keuze. Of u nu kiest voor een hoek bad, een rond bad of een vrijstaand bad, alles is mogelijk bij ons. Heeft u nog wat meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op onze blog!

.

Doe inspiratie op

Blader door

Specificaties

Hoe zit dat?
Voordelen:+ Neemt weinig ruimte in beslag; + Is ideaal voor badkamers met een schuin dak; + Is vaak geschikt voor 2 personen;Nadelen:- In een hoekbad gaat vaak meer water, waardoor het energieverbruik omhoog gaat.
Voordelen:+ Het is een mooie opvulling voor in een grote badkamer; + Het geeft een chique uitstraling; + Makkelijk in onderhoud en schoonmaak;Nadelen:- Het neemt meer ruimte in dan een ingebouwd bad - U heeft snel last van een gladde en natte vloer; - Het is een stuk duurder om te monteren dan een ingebouwd bad.
Voordelen:+ Handig in een kleine badkamer waar geen ruimte is voor een losse combinatie; + Fijn voor ouderen, i.v.m.  veilige opties zoals handgrepen en mogelijk een lage instap.Nadelen:– U heeft een wand of douchegordijn nodig om ervoor te zorgen dat de badkamer niet te nat wordt tijdens het douchen.
Voordelen:+ Een tweepersoonsbad is mogelijk in alle verschillende opties, afmetingen en vormen; + Wanneer u samen in bad gaat, bespaart u meer water.Nadelen:- Het neemt veel meer ruimte in beslag dan een éénpersoonsbad; - Het past niet in kleinere badkamers; - Wanneer u alleen in een tweepersoonsbad gaat, duurt het veel langer voordat deze vol loopt.
Er zijn een aantal producten die u naast het bad ook moet aanschaffen om het bad compleet te kunnen aansluiten en gebruiken.
  • Een badkraan, deze worden niet standaard meegeleverd en uiteraard heb je hier verschillende keuzes in.
  • Eventueel de ommanteling, dit is een mantel rond het bad  (bij een ingebouwd bad).
  • De afvoer: Wij leveren wel een sifon mee bij het bad, maar de afvoer dient u zelf aan te schaffen.
Sani-Dump heeft een ruim assortiment aan baden van A-merken waaronder:
Acryl: De meeste baden zijn hier van gemaakt. Dit materiaal is licht, heel sterk, hygiënisch en ook nog geluiddempend.Quaryl: Dit materiaal is een samenvoeging van kwartssteen en hoogwaardig acrylhars. Het voordeel hiervan is dat het krasbestendig is en je de mogelijkheid hebt om mooie strakke lijnen te maken.Geëmailleerd plaatstaal: Dit materiaal is een combinatie van staal en glas, wat een unieke uitstraling heeft en daarnaast erg stevig is.Solid Surface: Dit is een mat materiaal, wat tegenwoordig in steeds meer badkamers te zien is.
De standaardkleur voor baden is uiteraard wit. Echter zijn er tegenwoordig meer kleuren in omloop. U heeft de keuze tussen veel verschillende kleuren, zoals zwart, grijs en houtkleur. Liever een opvallende kleur? Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Let er wel op dat kleuren trendgevoelig zijn.
De standaard afmetingen van een ligbad zijn 70 x 170 cm. Maar uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Er kan gekozen worden tussen een rechthoekig, zeshoekig, rond, ovaalvormig, vierkant of een hoekbad. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog speciale baden. Vraag gerust bij ons na welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Badkamer trends

Ontdek meer