Zo creëer je meer licht in de badkamer!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 20 januari 2023

Daglicht is altijd het beste licht om bijvoorbeeld uzelf klaar te maken voor de dag. Toch ontbreekt dit in veel badkamers. Sani-Dump heeft voor u een aantal tips op een rijtje gezet waardoor u uw badkamer lichter kunt maken.

Lichte badkamer

Een zee van daglicht

Letterlijk en figuurlijk baden in het daglicht kan heel eenvoudig door dakramen of een lichtkoepel te plaatsen. Door ramen te maken die ook open kunnen, zorgt u meteen voor frisse lucht en is vochtige lucht gemakkelijk af te voeren, zodat schimmels geen kans krijgen. Met zoveel licht en frisse lucht is het zelfs mogelijk om planten in de badkamer te zetten! Dit is niet alleen leuk om te zien, maar ze zuiveren ook nog eens de lucht.

Trendwatcher Songül

ZORGT U METEEN VOOR FRISSE LUCHT

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Lichte badkamer
Lichte badkamer

Een doorkijkje maken

Zijn de eerder genoemde mogelijkheden geen optie? Dan is een daglicht spot misschien de oplossing. Kijk eens naar aangrenzende ruimtes, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer waar veel licht binnen valt. Door middel van een glazen doorkijkmuur of -raam tussen de badkamer en de ruimte waar het daglicht binnenvalt, creëert u automatisch meer licht in de badkamer. Wilt u wel de privacy behouden? Ga dan voor mat glas.

Spiegels

Spiegels weerkaatsen licht en zijn dus heel handig om een donkere badkamer lichter te maken. Kies bijvoorbeeld voor een passpiegel tegen de muur of op de deur, of voor een grote spiegel boven de wastafel. Wilt u voorkomen dat de spiegels steeds beslaan? Ga dan voor warmtespiegels.

Ga voor wit!

Een witte, neutrale basis is erg mooi voor een badkamer, maar het is ook nog eens praktisch. Wit maakt een ruimte – ook al heeft deze geen ramen – veel helderder en lichter. Hoogglans wit versterkt dit effect nog meer, omdat hoogglans een klein beetje licht weerkaatst. Houdt u er niet van om alles wit te hebben in de badkamer? Zorg dan voor kleur door middel van de accessoires, bijvoorbeeld met een gekleurde badmat of handdoeken. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos!

Trendwatcher Songül

EEN DUBBELE WASTAFEL BESPAART U TIJD!

Lichte badkamer
Lichte badkamer

Een goed lichtplan

Als er geen mogelijkheid is om daglicht in de badkamer te krijgen, is het belangrijk dat u goed nadenkt over de verlichting in de badkamer. Dit is natuurlijk een plek om te ontspannen aan het begin of het eind van de dag, en de verlichting bepaald voor een groot gedeelte de sfeer. De beste keuze is daarom indirecte verlichting, zoals spotjes die vanaf het plafond op de muur gericht zijn. Een goede tip hierbij is een daglichtspot. De hoeveelheid daglicht die via deze spot binnenkomt is vergelijkbaar met een zonnige dag. Hiermee haalt u dus elke dag de zon in huis!

Laatste kranen