Welke radiator is geschikt voor uw badkamer?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 20 januari 2023

Wanneer u gaat zoeken naar een radiator voor in uw badkamer komt u al snel uit bij de ‘handdoekradiator’. Perfect om uw handdoek overheen te hangen om op te laten warmen en u na afloop van uw douche of bad mee af te drogen. Toch zijn er nog meer soorten radiatoren voor in de badkamer. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het formaat van de radiator. Zo past in kleine badkamers natuurlijk niet dezelfde soort radiatoren als in een grote badkamers. Sani-Dump helpt u graag op weg met het vinden van de geschikte radiator voor uw badkamer. In dit blogbericht vertellen we u meer!

Radiator

Welke type radiatoren zijn er?

Allereerst zullen we u vertellen welke mogelijkheden er allemaal zijn wat betreft radiatoren voor in de badkamer. U heeft namelijk de keuze uit handdoek-, design -, elektrische -, paneel en plintradiatoren. Ieder type radiator heeft zo weer z’n eigen voordelen.

Hnaddoekradiator

Met een handdoekradiator bent u altijd verzekerd van een warme handdoek. Zo is dit type raditor speciaal ontworpen zodat u uw handdoek er gemakkelijk aan op kunt hangen. Uiteraard wordt niet alleen uw handdoek, maar ook de rest van uw badkamer heerlijk warm.

Designerradiator

Een designerradiator zorgt ervoor dat u niet alleen een heerlijke warme badkamer heeft, maar het zorgt ook voor een luxe uitstraling. De designerradiator onderscheidt zich namelijk van andere radiatoren door het strakke design. Ze zijn dan ook ontwikkeld vanuit een esthetisch oogpunt om op te vallen of juist op te gaan in de rest van de ruimte.

Elektrische radiator

Een elektrische radiator werkt op elektriciteit. Door een interne vloeistof warmt deze binnen mum van tijd op en wordt de ruimte heerlijk verwarmt. Het is de ideale uitkomst wanneer u niet beschikt over een aansluiting voor de centrale verwarming.

Trendwatcher Songül

Voor iedere gebruiker is er een passende kraan

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Radiator
Radiator

Paneelradiator

De paneelradiator wordt over het algemeen vaker onder het raam geplaatst. Deze radiatoren bestaan uit panelen en convectoren die naast in de badkamer ook overal in huis gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

Plintradiator

Een plintradiator, is zoals de naam het al zegt, zo dun en smal als een plint. Dit type radiator wordt onderaan de wand en dicht tegen de vloer aan geplaatst. De compacte vorm maakt deze radiator ideaal voor badkamers die niet zo groot zijn. Zo kunt u toch uw badkamer heerlijk verwarmen!

Waar moet u rekening mee houden

Afhankelijk van de grootte van uw badkamer en het gewenste design kunt u zelf kiezen wat voor een soort radiator er goed in uw badkamer past. Ook is het goed om rekening te houden met het aantal wattage. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Wilt u zelf berekenen hoeveel wattage u nodig heeft? Gebruik dan deze berekening: lengte x breedte x hoogte van de ruimte = aantal kubieke meters. Vermenigvuldig het aantal kubieke meters met 93 (antwoord x 93). Dan heeft u het aantal watt dat per kubieke meter nodig is om uw badkamer ongeveer te voorzien van een temperatuur van 24 graden Celsius.

Trendwatcher Songül

Alleen de uitloop van de kraan is zichtbaar uit de muur

Radiator
Radiator

De radiator voor uw badkamer

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende kleuren en designs radiatoren. Kies bijvoorbeeld uit wit, zwart, chroom of een pastelkleur. Daarbij zijn radiatoren vandaag de dag niet alleen praktisch, maar kunnen ze ook fungeren als echte eyecatcher. Denk aan een luxe designradiator. Bij Sani-Dump hebben we verschillende A-merken radiatoren waaronder VASCO of Instamat. Kom langs in onze winkel om het gehele aanbod aan radiatoren te bekijken.

Laatste kranen