Geef je badkamer een sfeervolle herfstlook met deze tips!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 17 oktober 2022

Langzaamaan wordt het sneller donkerbuiten, de temperaturen dalen en de bladeren vallen weer van de bomen. Het is herfst! Én dat betekent dat we ons weer meer terugtrekken binnenshuis. Het creëren van een gezellige en warme omgeving waarin we ons fijn voelen is hierbij één van de dingen die we doen tijdens deze seizoenswisseling. Vergeet hierin ook de badkamer niet. Wanneer u uw badkamer gezellig en sfeervol kunt aankleden, wordt dit de ideale get away van de alledaagse drukte. Neem een ontspannend bad of heerlijke douche en geniet van de rust. In dit blogbericht helpen we u om inspiratie te vinden voor badkamerdecoratie in de herfst!

sfeervolle herfstlook

Hoe decoreer ik mijn badkamer in de herfst?

Herfstdecoraties in de badkamer hoeven geen kalebassen, pompoenen of seizoensgebonden muurprints te zijn. Wél kunt u de herfsttrends die u de rest van het huis toepast volgen. Vaak is een lege badkamer een blanco canvas waarin veel items en styling gedaan kan worden, zonder al te grote wijzigingen uit te voeren. Het enige wat u hoeft te doen is investeren in kwaliteitsartikelen die ook nog eens praktisch zijn. Denk hierbij aan handdoeken, zeepdispensers, kastjes, mandjes, rekjes en allerlei andere spullen die direct het uiterlijk van uw badkamer verbeteren zonder dat het veel geld kost. Heeft u toevallig ruimte voor extra opbergruimte. Kies dan voor een mooie kast om rommel te doen verminderen en een interessant centraal punt aan uw badkamer toe te voegen.

1 – KIES VOOR HANDDOEKEN EN TEXTIEL IN WARME KLEUREN
Misschien is het wel een meest voor de hand liggende ideeën om uw badkamer gezellig voor de herfst te maken: het toevoegen van handdoeken en textiel in seizoenskleuren. Denk aan roodbruine en bruintinten, zand, taupe, beige, terracottakleuren, maar ook zacht groen en geel. Het toevoegen van handdoeken in deze kleuren is een eenvoudige en betaalbare manier om direct een andere sfeer in de ruimte over te brengen. Een wafelhanddoek is een perfecte keuze voor de winter en voegt ook een luxueuze touch toe.

2 – BRENG SFEER IN DE BADKAMER DOOR MIDDEL VAN KAMERPLANTEN
Of het nu gaat om de badkamer of een andere kamer, planten geven iedere ruimte meer sfeer. Voeg potten toe in herfstkleuren zoals warme terracotta’s, donkere tinten of chocolade bruin om de seizoensgeest op te roepen. Kies in plaats van traditionele potten voor oversized gevlochten opbergmanden. Manden zijn niet alleen ideaal om planten in te doen of voor het opbergen, maar voegen ook textuur en diepte toe aan sobere badkamers.

Trendwatcher Songül

ERVAAR PRIVACY, COMFORT EN LUXE

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
sfeervolle herfstlook
sfeervolle herfstlook

3 – VERWERK WARME KLEURENSCHEMA’S IN DE RUIMTE
Denkt u erover na om helemaal voor nieuwe kleuren in uw badkamer te gaan? Dit kan naast kleine wijzigingen zoals, handdoeken, planten en andere accessoires ook door het renoveren van de ruimte of uitvoeren van schilderwerk. Schilder bijvoorbeeld de kozijnen of deuren eens in een andere kleur. Vaak kiest men ervoor om deze in koelere frisse tinten te schilderen, maar een warmere tint zorgt voor een veel meer uitnodigende ruimte. Aardse en oranje tinten kunnen uw humeur opvrolijken. Waarom neemt u niet direct het plafond mee? Wit is ook maar wit toch?

4 – HANG EEN FEESTELIJKE KRANS OP
Heeft u ruimte aan de muren? Kies dan voor het decoreren van de badkamermuren. Op deze manier kunt u tijdelijk versiering ophangen zonder permanente veranderingen aan het uiterlijk van de badkamerkamer aan te brengen. Overweeg om zelf een herfstkrans te maken voor een budgetvriendelijke optie.

5 – LEG EEN LEKKER WARM KLEED NEER
Een badmat in de badkamer neerleggen is vaak wel standaard. Alleen door een vloerkleed neer te leggen kan het helpen om de ruimte een gezellige en luxueuzere sfeer te geven. Het toevoegen van een tapijt in warme herfstkleuren kan de herfstsfeer versterken. Uiteraard kunt u deze per seizoen vervangen, zodat u in de zomer bijvoorbeeld een jute strandtapijt kunt toevoegen.

6 – GEDROOGDE BLOEMEN
Een uitstekende herfstaccessoire is natuurlijk gedroogde bloemen. Door natuurlijke elementen te gebruiken, zoals bladeren, takken of gedroogde bloemen, krijgt je ruimte meer de sfeer van de herfst. Verwerk bijvoorbeeld eucalyptus in de badkamer. Eucalyptus ruikt fantastisch en ziet er nog beter uit als het gedroogd is. Probeer het in een schaaltje bij de wastafel te zetten.

Trendwatcher Songül

PLAATS EEN VRIJSTAAND BAD VOOR EEN GEVOEL VAN LUXE.

sfeervolle herfstlook
sfeervolle herfstlook

7 – VERWEN UZELF MET HEERLIJKE HERFSTGEUREN
Decoratie wordt in vele gevallen beschouwd als iets visueels, maar geuren, zeepjes of luxe kaarsen kunnen ook al een enorm verschil maken deze herfst. Kruidige geuren zoals kaneel, vanille, amber, appel-karamel of bergamot verfraaien de ruimte en voegen een vleugje spa-achtige luxe toe.

8 – VOEG HOUTTINTEN TOE
Stijl uw badkamer met houten elementen, zoals een houten krukje of badplank. Hierdoor krijgt u meer sfeer en warmte in de badkamer. Plaats wat kaarsen op het krukje en geniet van de sfeer. Zoek stammetjes of dikke takken in het bos en gebruik ze als tijdelijke decoratie. Lees ook het blogbericht over hout in de badkamer.

9 – SUNSHOWER
Na een lange dag in de kou verkleumd thuis gekomen? Neem een lekker warm bad of heerlijke douche. Aangezien de dagen een stukje korter worden en we minder zonlicht zien, kan een Sunshower helpen. Hierbij kunt u uzelf extra verwennen. De Sunshower geeft namelijk infraroodlicht af dat als zonlicht werkt. Direct beter voor uw moeheid en perfect tegen die herfstdip. Lees hier meer over de Sunshower.

Laatste tips