De natuurlijke badkamer: inspiratie en tips

Door Songül

Geschreven door: Songül op 08 februari 2023

In een natuurlijke badkamer komt u volledig tot rust. Pure materialen en warme verlichting zorgen voor een heerlijke sfeer. Wilt u de fijne rust van een natuurlijke badkamer zelf thuis ervaren? Laat u dan inspireren door onze tips.

DE NATUURLIJKE BADKAMER: INSPIRATIE EN TIPS

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Wanneer u kiest voor natuurlijke materialen als hout, steen, marmer en beton voegt dit direct een warme sfeer toe aan uw badkamer. Het materiaal hout is ontzettend populair. Dit natuurlijke materiaal kunt u op verschillende manieren terug laten komen in de badkamer. Zo kunt u kiezen voor een houten badkamermeubel, maar kunt u ook gaan voor houten elementen in de vorm van accessoires. Gaat u liever voor een robuuste, natuurlijke uitstraling? Dan is het materiaal beton een goede keuze. U kunt gaan voor betonlook wand- en/of vloertegels. Als u het iets subtieler wilt aanpakken, dan kunt u gaan voor een meubel met betonlook.

Accessoires met een natuurlijke touch

Wanneer u liever gaat voor een subtiele aanpak, kunt u gebruik maken van verschillende natuurlijke accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een rieten wasmand, natuurlijk ruikende geurstokjes, natuurlijke kaarshouders of accessoires in aardetinten. Deze accessoires zullen uw badkamer vanzelf al een natuurlijke look geven. Hierdoor wordt uw badkamer een plek waar u écht heerlijk kunt ontspannen.

Trendwatcher Songül

GEBRUIK MATERIALEN ZOALS HOUT, STEEN, MARMER EN BETON

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
DE NATUURLIJKE BADKAMER: INSPIRATIE EN TIPS
DE NATUURLIJKE BADKAMER: INSPIRATIE EN TIPS

Plaats planten in de badkamer

Een van de makkelijkste stappen om een natuurlijke badkamer te creëren is het plaatsen van planten. U haalt de natuur hiermee direct naar binnen. Naast het esthetische voordeel zorgen planten in de badkamer ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Planten zuiveren namelijk de vochtige lucht. Een geschikte plant voor in de badkamer is bijvoorbeeld de aloë vera, graslelie of een (krul)varen. Wissel de plek van de planten af door gebruik te maken van verhogingen (zoals op een mooi houten krukje).

Deze aardetinten zorgen voor een natuurlijke badkamer

Aardetinten zijn kleuren die u terug kunt vinden in de natuur, zoals bruin, zand, groen, terracotta, beige, taupe en geel. Het zijn zachte kleuren die goed te combineren zijn met anderen materialen en kleuren. Aardetinten zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling.

Opgeruimd staat netjes

Plaats zo min mogelijk onnodige spullen in uw badkamer. Een opgeruimde badkamer straalt rust en ruimte uit. Dit draagt bij aan het natuurlijke gevoel.

Trendwatcher Songül

PLANTEN HEBBEN EEN ZUIVERENDE WERKING

DE NATUURLIJKE BADKAMER: INSPIRATIE EN TIPS
DE NATUURLIJKE BADKAMER: INSPIRATIE EN TIPS

Er zijn verschillende badkamerstijlen die een natuurlijke look weergeven. Denk bijvoorbeeld aan de Japandi badkamer, Ton sur Ton of houtlook badkamer. Wilt u meer inspiratie halen uit de verschillende badkamerstijlen? Download dan gratis ons inspiratiemagazine.

Laatste tips