Badkamerinspiratie uit andere landen

Door Songül

Geschreven door: Songül op 13 mei 2022

Wilt u stiekem ook altijd het gevoel hebben dat u op vakantie bent? Breng het gevoel van uw favoriete vakantieland gewoon in huis. Van Scandinavisch, Aziatisch tot Frans en Mediterraans aan toe. In dit blogbericht geven we u badkamerinspiratie uit andere landen. Wat is uw favoriete stijl?

Badkamerinspiratie uit andere landen

Aziatische badkamer

De Aziatische badkamer is gericht op comfort, rust en balans. Wanneer u voor deze badkamerstijl kiest zult u al snel merken dat uw badkamer omgetoverd wordt en een spa-achtige sfeer krijgt. Iedere ochtend wanneer u in de badkamer komt, pept de relaxte sfeer u op voor weer een nieuwe dag en ’s avonds kunt u lekker uitrusten en helemaal zen worden. In een Aziatische badkamer veelvuldig gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout (in speciaal bamboe), natuursteen, rijstpapier, koper, leer en linnen. Daarbij komt een kleurenpalet met neutrale kleuren, waaronder beige, grijs en wit mooi uit. Door zwart als contrast kleur toe te voegen komen alle kleuren mooi tot z’n recht.

Als we het over een Aziatische badkamer hebben, denken we vaak aan de Japanse interieurstijl waar ook Feng Shui vandaan komt. Dit is een manier waarop meubels geplaatst worden, waardoor de ruimte openlijker en meer in balanskomt. Heeft u een ruimere badkamer? Maak gebruik van kamerschermen voor extra privacy.

Trendwatcher Songül

Op vakantie maar dan in uw eigen badkamer

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Badkamerinspiratie uit andere landen
Badkamerinspiratie uit andere landen

Scandinavische badkamer

Een Scandinavische badkamer heeft veel natuurlijke elementen. Deze badkamers zijn er voor iedereen die houdt van een zachte uitstraling en rust. Zo kunnen Scandi badkamers heel minimalistisch zijn, maar ook aangekleed worden met warme elementen voor meer sfeer. Kleuren die hierin terugkomen zijn vaak licht of zachtgrijs. Ook kunnen kleuren als lichtgroen, zachtroze, blauw of beige voorkomen in het kleurenpalet. Zolang er geen felle en flitsende kleuren tussen zitten dan zit u eigenlijk al goed.

Mix het kleurenpalet met houten badkamermeubels en witte wastafelkranen. Het gebruik van rechte lijnen is in een Scandi badkamer sterk aanwezig, wat het ook allemaal weer wat moderner maakt. Voor de vloer kunt u het beste kiezen voor witte of grijze badkamer tegels. Het leuke bij een Scandinavische badkamer is dat tegels soms in een visgraat vorm worden gelegd. Dit zorgt voor een speels en uniek effect.

De Scandinavische en Japanse badkamer hebben zo hun overeenkomsten. Beide badkamerstijlen hebben een licht kleurenpalet en natuurlijke materialen in de basis. Wist u dat de Japandi badkamerstijl een mix van deze twee interieurstijlen is? Lees meer over de Japandi Badkamer.

Trendwatcher Songül

EEN MIX VAN DE SCANDINAVISCHE EN JAPANSE BADKAMER HEBBEN ZICH ONTWIKKELD TOT DE JAPANDI STIJL

Franse badkamer

Oui, oui ce’st Paris! Als we het over een Franse badkamer hebben, hebben we het natuurlijk over een romantische stijl. Bent u liefhebber van een romantisch en klassiek interieur? Dan kunt u uw favoriete stijl natuurlijk doortrekken in uw badkamer. Denk hierbij aan klassieke vormen, kruisgreepkranen en vrijstaande baden op leeuwenpoten. Kies in de basis lichte kleuren zoals crème of wit gekalkte muren in combinatie met een keramisch houten of marmeren vloer. Door sfeervolle verlichting op te hangen zoals kroonluchters of en grote omlijste spiegel op te hangen maakt u het helemaal af. Kleed uw badkamer aan met brocante items en het is helemaal Très Bien!

Liever iets stoerder? Ga dan voor een natuurstenen wasbak in combinatie met Beton Ciré op de wanden. Wist u dat Beton Ciré oorsprong van oorsprong uit Frankrijk komt? Deze techniek wordt al ruim 25 jaar lang in Franse badkamers toegepast om beton een mooier uiterlijk te geven. Lees hier meer over Beton Ciré.

Badkamerinspiratie uit andere landen
Badkamerinspiratie uit andere landen

Mediterrane badkamer

Bent u dol op vakantie rondom de middellandse zee? Dan past deze badkamerstijl perfect bij u. Een mediterrane badkamer straalt namelijk rust en frisheid uit. Toch heeft de badkamer een warme sfeer door het gebruik van de materialen. Dompel uw badkamer onder in de Mediterrane stijl en geniet van een badkamer met veel verschillende culturele invloeden.

Lichtblauwe/Turquoise kleuren in combinatie met wit en hout wordt veel in deze badkamers terug gezien, maar ook vrolijkere kleuren kunnen goed in een mediterrane badkamer. Heeft u het niet zo op felle kleuren? Ga dan voor op aarde geïnspireerde tegels in bijvoorbeeld wit, beige of zandtinten. Daarnaast kunt u de sfeer pas echt goed toepassen wanneer u bijvoorbeeld een prachtige mozaïeken tegelvloer laat leggen. Ook in de mediterrane badkamer ziet u veelvuldig gebruik van Beton Ciré voorbij komen. Vaak is dit wel prijzig om aan te brengen en zou u ook voor de optie betonlook tegels kunnen gaan.

Wanneer u inbreng heeft op de vormen die gebruikt worden komen bogen en rondingen vaker in deze interieurstijl voor. Dit geldt ook voor de badkamermeubels! Denk aan een mooie ronden waskom en kranen van gepolijste metalen die de look helemaal afmaken.

Laatste trends