Beton ciré in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 15 februari 2022

Met Beton Ciré creëert u een eigentijdse, stijlvolle en stoere badkamer met natuurlijke uitstraling. Dit prachtige materiaal wordt steeds populairder en kan gemakkelijk toegepast worden in de badkamer. Daarnaast past Beton Ciré bij veel verschillende badkamerstijlen. Denk hierbij aan een moderne, landelijke of industriële badkamer. Wij geven u graag tips en inspiratie over Beton Ciré in de badkamer.

Sani-Dump - Beton-Cire-7

Wat is beton ciré?

Beton Ciré betekent letterlijk ‘gewreven beton’. Deze techniek wordt al ruim 25 jaar lang in Franse badkamers toegepast om beton een mooier uiterlijk te geven. Van oorsprong was Beton Ciré een dikker product dan hoe we het materiaal nu kennen. In de loop der jaren is het namelijk ontwikkeld tot een eigentijds stucwerk dat met een dunne laag aangebracht wordt. Beton Ciré bestaat naast beton uit zeer fijn gemalen kiezelstenen, zand, speciale kunsthars (resin) en kleurstof. De toevoeging van de hars maakt Beton Ciré flexibel én supersterk. Vanwege een laagdikte van enkele millimeters is Beton Ciré goed te gebruiken op wanden, vloeren, trappen en meubels. Daarnaast biedt het materiaal waterdichte (met behulp van de juiste coating) en slijtvaste eigenschappen, waardoor Beton Ciré geschikt is voor in de badkamer.

Wilt u meer inspiratie over beton in de badkamer? Klik dan hier.

Trendwatcher Songül

Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Marmeren badkamer
Scandinavische badkamer

Verschillende kleuren mogelijk

De uitstraling van Beton Ciré biedt zonder twijfel een voordeel. U kunt namelijk helemaal zelf bepalen welke kleur het materiaal heeft. Ook heeft u de controle over de structuur en de afwerking. Gaat u voor een ruwe, robuuste uitstraling of juist een rustige, serene uitstraling? De mogelijkheden zijn oneindig. Creëer uw eigen unieke Beton Ciré op de wanden en/of vloeren van uw badkamer. Ook is er een combinatie van tegels en Beton Ciré mogelijk voor een mooie afwisseling in materalen.

Trendwatcher Songül

De mogelijkheden bij beton ciré zijn eindeloos

Naadloos en hygiënisch

Doordat Beton Ciré naadloos wordt aangebracht zorgt het voor een rustige en serene uitstraling zonder onderbreking van voegen. Bent u geen fan van het schoonmaken van de badkamer? Goed nieuws! Het schrobben van voegen behoort tot de verleden tijd! Schoonmaken van het materiaal zal vrij eenvoudig gaan. Toch moet u wel rekening houden met het onderhoud. Agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor, bleek of ontkalker gaan niet goed samen met Beton Ciré. Daarom adviseren we u om een pH-neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken in combinatie met een vochtige microvezeldoek. Gebruik ook geen schuursponsjes, aangezien dit de laklaag aan kan tasten, waardoor de muur of vloer niet geheel waterdicht meer zal zijn.

Voor- en nadelen beton ciré

Voordelen Beton Ciré

  • Verkrijgbaar in elke gewenste kleur;
  • Aan te brengen op vrijwel elke ondergrond;
  • U kunt uw badkamer gemakkelijk een make-over geven zonder te hoeven slopen.

Nadelen Beton Ciré

  • De prijs van Beton Ciré ligt hoger dan de prijs van tegels;
  • Het laten aanbrengen van Beton Ciré kost veel tijd en is arbeidsintensief werk;
  • Wanneer er een beschadiging aan het Beton Ciré zit dan is het materiaal niet meer watervast.
Laatste trends