4 manieren om uw badkamer aangenaam te verwarmen

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 augustus 2021

Badkamerverwarming: vooral in de winter kunt u echt niet zonder. Niets is namelijk zo lekker als een goed verwarmde badkamer. U wilt immers door een aangename temperatuur omgeven worden wanneer u zich klaar maakt voor een lekkere douche of bad. Zo kunnen koude voeten verleden tijd zijn en hoe lekker is het om warme handdoeken te hebben tijdens het afdrogen? Wij vertellen u de 4 manieren waarop u uw badkamer aangenaam kunt verwarmen.

4 MANIEREN OM UW BADKAMER AANGENAAM TE VERWARMEN

RADIATOREN

Radiatoren zijn eigenlijk de meest gekozen manier om de badkamer te verwarmen. Doordat er warm water door de verwarmingsplaten loopt wordt de ruimte geleidelijk verwarmd. Het is makkelijk en een radiator kan in vrij korte tijd snel en efficiënt worden verwarmd. Ook heerlijk wanneer u voor het douchen uw handdoek erop legt om u vervolgens met een warme handdoek af te drogen.

Bij de radiatoren zijn er verschillende soorten beschikbaar in verschillende designs. Vroeger waren deze misschien niet al te modieus maar tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden. Bij Sani-Dump kunt u terecht voor design radiatoren van bijvoorbeeld het merk VASCO of Instamat. Deze radiatoren staan garant voor bewonderende blikken, een perfecte warmteafgifte én betrouwbare kwaliteit.

Trendwatcher Songül

10 TIPS VOOR EEN AANGENAAM WARME BADKAMER.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
4 MANIEREN OM UW BADKAMER AANGENAAM TE VERWARMEN
4 MANIEREN OM UW BADKAMER AANGENAAM TE VERWARMEN

Elektrische verwarming

Wanneer u niet over een CV beschikt kunt u ook altijd gebruik maken van een elektrische kachel. Hierbij worden de verwarmingselementen verwarmd door elektrische stroom die deels in straling en deels in warme lucht omgezet. Eigenlijk is deze manier van verwarmen vooral iets wat vroeger gebruikt werd toen er geen centrale verwarming beschikbaar was. Tegenwoordig beschikken de meeste mensen over een cv-radiator of vloerverwarming, wat overigens veel veiligere en effectievere vormen zijn om een badkamer mee te verwarmen.

Trendwatcher Songül

EEN CV-RADIATOR IS EEN VEILIGERE EN EFFECTIEVERE MANIER OM DE BADKAMER TE VERWARMEN.

Vloerverwarming in de badkamer

Tegenwoordig worden in de meeste nieuwe badkamers gebruik gemaakt van vloerverwarming. Vloerverwarming is niet zichtbaar en geven daarom een mooie en strakke uitstraling van uw badkamer. Bij vloerverwarming worden er verwarmingsbuizen onder de vloer gebracht die net als radiatoren warm water bevatten. De warmte stijgt vervolgens op waardoor heel de badkamer verwarmd wordt. Het nadeel is dat u wel een cv-ketel dient te hebben voor deze manier van verwarmen. Heeft u geen cv-ketel? Ook dan is vloerverwarming toch mogelijk door middel van elektrische vloerverwarming. Hierbij wordt de vloerverwarming gekoppeld aan het elektrische netwerk binnenshuis.

4 MANIEREN OM UW BADKAMER AANGENAAM TE VERWARMEN
Sani-Dump - Afbeelding5

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is eigenlijk een vrij nieuwe manier van verwarmen. Deze manier is ook ideaal voor degene die hun verwarming op het stroomnet willen aansluiten. Infrarood verwarming straalt warmte uit die direct te voelen is. U voelt dit direct op uw huid en dit soort verwarming kan direct worden ingeschakeld wanneer u de badkamer betreedt. Het voelt eigenlijk net zoals de warmte van de zon op uw huid.

Welke manier van verwarmen kiest u?

Het is belangrijk om goed na te denken over de keuze van uw badkamerverwarming. Bij bepaalde type verwarming is het goed om uw keuze in het badkamerontwerp mee te nemen, zoals bij vloerverwarming. Wij helpen u graag verder! Kom langs bij een van onze vestigingen en ga in gesprek met onze badkamerspecialisten.

Laatste radiatoren