Het kiezen van de juiste designradiator voor in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 23 juni 2022

Tegenwoordig worden radiatoren in verschillende kleuren en maten gefabriceerd. Super handig wanneer u een specifieke kleur of vorm wenst om uw badkamer nét even dat tikje extra te geven. Maar naast een mooi design moet een radiator natuurlijk wel zijn functie behouden: het verwarmen van de badkamer. Ook nu de energieprijzen maar blijven stijgen is het belangrijk dat u naast een mooie radiator natuurlijk ook een radiator hebt die optimaal verwarmt. In dit blogbericht geven wij tips voor het kiezen van de juiste designradiator.

Sani-Dump - Zonder-titel-736-x-520-px-1

Waarom een designradiator?

Waarom… vraagt u zich misschien af. Een ‘normale’ radiator voldoet toch ook aan de eisen om een ruimte te verwarmen. Wanneer u net iets meer van uw radiator wenst naast functionele warmte is de design radiator dé oplossing. De unieke combinatie van kwaliteit en design bieden de badkamer een aangename warmte en duurzame schoonheid. Het wordt een onlosmakelijk onderdeel van uw interieur. De meeste badkamer radiatoren zijn in diverse kleuren en afwerkingen te verkrijgen.

Trendwatcher Songül

Een designradiator wordt onlosmakelijk onderdeel van uw interieur

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - 2
Sani-Dump - 4

Bepaal het vermogen van uw badkamerradiator

Voordat u een mooie radiator uitkiest, is het goed om te berekenen hoeveel vermogen deze nodig heeft om de badkamer optimaal te verwarmen. De verwarmingscapaciteit hangt af van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Ook speelt isolatie van uw woning een grote rol. Wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, ligt de warmteafgifte 15% hoger dan woningen die wel voldoen aan de isolatienormen.

Kies voor een aluminimum radiator

In de meeste gevallen zijn radiatoren gemaakt van staal, gietijzer of aluminium. Doordat de badkamer een vochtige ruimte is en de kans op roesten aanwezig is, zijn aluminimum radiatoren aan te raden. Naast het feit dat dit materiaal roestvrij is, weegt aluminimum veel minder dan de andere materialen. U kunt radiatoren van aluminimum dus zonder problemen aan een betegelde muur monteren. Daarbij komt nog het voordeel dat aluminium snel opwarmt en de warmte goed geleid.

Sani-Dump - 1
Sani-Dump - 3

Designradiator als handdoekenrek

Tegenwoordig worden er in veel badkamers vloerverwarming toegepast. Dit is natuurlijk heerlijk voor onder uw voeten. Alleen wat doet u met een drijfnatte handdoek? Sommigen radiators zijn daar meer geschikt voor dan anderen. Dit is precies waar handdoekradiatoren voor bedoeld zijn.

Ons assortiment

Sani-Dump heeft een ruim aanbod aan verschillende design radiatoren. Ontdek de radiatoren van Macbath, Instamat en Vasco.

Laatste trends