Welke douchebak past het beste in uw badkamer?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 20 januari 2023

Een douchebak is natuurlijk een belangrijk deel van de badkamer. Hij heeft namelijk de functie om het water uit de douche op de juiste manier af te voeren, zonder dat de rest van de badkamer nat wordt. Maar natuurlijk wilt u ook dat het er mooi uit ziet en past bij de stijl van de badkamer.

douchebak

Bij het kiezen van een douchebak zijn er twee opties: een inbouw douchebak en een opbouw douchebak. De namen zeggen het eigenlijk al. Een inbouw douchebak zit in de vloer verwerkt, en een opbouw douchebak is op de vloer gemonteerd. In deze blog laten wij zien wat er belangrijk is bij het uitkiezen van een douchebak, en geven wij tips over de juiste douchebak voor de badkamer!

Trendwatcher Songül

ZONDER DAT DE REST VAN DE BADKAMER NAT WORDT

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

Welk materiaal

Voor een douchebak zijn er veel keuzes uit verschillende materialen. Zo kiezen veel mensen voor een douchebak van acryl. Acryl heeft namelijk verschillende voordelen, zoals dat het een natuurlijke antislip laag heeft en warm aanvoelt aan de voeten tijdens het douchen. Ook is dit materiaal erg sterk waardoor het dus lang meegaat. Wel moet je rekening houden met het zien van krassen na verloop van tijd, en met de jaren kan de douchebak er ook wat doffer uit gaan zien.

Andere opties in plaats van acryl zijn keramiek en staal. Deze materialen zijn een stuk harder en daardoor beter beschermd tegen krassen. Wel voelen deze materialen kouder aan tijdens het douchen.

Douchebak
Douchebak

De juiste afmetingen

Naast het materiaal zijn natuurlijk ook de afmetingen van de douchebak belangrijk. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van uw badkamer en de beschikbare ruimte. Vaak zien we de maten 80×80 of 90×90 cm voorbij komen, maar als u een wat grotere badkamer hebt kunt u ook kijken naar 100×100 cm of rechthoekige maten.

Douchebak
Douchebak

Een goede waterafvoer

Bij het plaatsen van de douchebak, is het uiteraard heel belangrijk dat het water op een goede manier en snel genoeg kan weglopen. Zorg daarom altijd voor voldoende afschot. Vraag gerust om advies in de winkel over de juiste plaatsing van de douchebak!

Laatste radiatoren