Ton-sur-Ton in de Badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 23 september 2022

Ton-sur-Ton is een hele nieuwe trend die dit jaar populair geworden is. Bent u helemaal weg van een bepaalde kleur? En vind u het fijn om deze is de badkamer te verwerken. Dan is Ton-sur-Ton de perfecte optie. Deze term klinkt heel chic maar het is gewoon de Franse naam voor het kiezen van één kleur die in meerdere tinten terugkomt. Denk hierbij aan tegels, verf, accessoires of andere badkamer benodigdheden. Ton-sur-Ton is perfect voor degene die het simpel willen houden of juist voor rust gaan.

Ton-sur-Ton in de Badkamer

Wat is ton-sur-ton?

Ton-sur-Ton betekent letterlijk ‘tint op tint’. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van dezelfde kleuren in een verschillende tint. Op deze manier is eenvoud en harmonie snel te creëren. Om toch wel verschillen aan te brengen in de badkamer wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleurtinten en materialen. Door de 60/30/10 regel toe te passen, kunt u gemakkelijk drie kleurtinten verwerken. In de basis gebruikt u een lichte tint (60%) die u aanvult met een iets donkerdere tint (30%). Voor de accentkleur gaat u voor net nog een tint donkerder (10%). Wél is het belangrijk dat de kleuren allemaal hetzelfde zijn en alleen een tikje donkerder/lichter zijn.

Trendwatcher Songül

EEN BELANGRIJK ONDERDEEL IN DE BADKAMER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Ton-sur-Ton in de Badkamer
Ton-sur-Ton in de Badkamer

Welke kleuren zijn geschikt voor ton-sur-ton?

Ton-sur-Ton werkt het best wanneer u voor een rustige, lichte tint gaat, zoals taupe, beige, gebroken wit of pastelkleuren.

Ton-sur-ton in combinatie met andere kleuren

Wilt u toch wel een andere kleur toevoegen aan uw badkamer, dan kunt u het palet aanvullen door op een zeer subtiele wijze een complementaire kleur toe te voegen. Wanneer de kleur dicht in de buurt komt van de bestaande kleur ervaart u toch nog die rustige en harmonieuze kleurencombinatie.

Ton-sur-ton in de badkamer

Ton-sur-Ton toepassen in de badkamer is net als in de rest van het huis vrij simpel. Kies bijvoorbeeld van meerdere wittinten. Wissel tegels in de badkamer met elkaar af! Denk aan een combinatie van grotere tegels en kleinere wandtegeltjes. Of tegels waarbij de ene glinstert en de andere een matte afwerking heeft. Daarnaast kunt u ook het plafond meenemen door deze in de juiste kleur te verven. Badkamermeubels in dezelfde tinten en de juiste accessoires maken het geheel af.

Trendwatcher Songül

MAAK GEBRUIK VAN DE 60/30/10 REGEL

Creëer een wellness gevoel met ton-sur-ton

Om het idee van wellness aan huis te creëren zijn badkamers met een ton-sur-ton styling passend. Hierbij worden de zintuigen door een en dezelfde kleurtinten tot rust gebracht. Maak gebruik van rijkelijke handdoeken, geurkaarsen, diffusors en laat functionele details, zoals wand nissen in uw badkamer maken voor extra comfort. Dit geeft de badkamer een sereen gevoel en zorgt ervoor dat uw badkamer een rustgevende plek is waar u uzelf kunt verwennen in een comfortabele omgeving. Ton-sur-Ton zorgt voor een ontwerp dat een luxueuze spa omgeving brengt, waar kleur, materialen en decoratie in perfecte balans zijn. Van tegels en beton tot natuurstenen badkuipen en solid surface wastafels. Zorg ervoor dat alle producten elkaar aanvullen tot een samenhangend geheel.

Lees ook:

Laatste trends