Een witte badkamer? Allesbehalve saai!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 10 maart 2022

Een witte badkamer hoeft niet saai te zijn. Het is misschien een wat eenvoudige kleur, maar een witte badkamer zorgt door de neutrale kleur voor een strakke, schone en tikje koele uitstraling. Wij zijn er dol op! Maar we kunnen ons voorstellen dat u graag wat meer warmte in de badkamer ervaart. Hoe brengt u kleur toe aan een kleurloze ruimte? Lees verder hoe u uw witte badkamer nét die extra touch kunt geven voor een indrukwekkende én niet saaie ambiance.

Een witte badkamer

Welke kleur wit?

Misschien verbaast het u niet, maar er zijn heel wat verschillende witte tinten beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan crème wit, dat in de jaren ’90 veel gebruikt werd. Zuiver wit wat een meer gebroken wit is, maar nog steeds erg als wit oogt. Verder heeft u de keuze uit bijvoorbeeld grijswit (wat meer naar grijs neigt), signaal wit, verkeerswit of papyruswit.

Een witte badkamer zal al snel minimalistisch aanvoelen. Dit hoeft helemaal niet! Door het kiezen van verschillende stijlen kunt u ervoor zorgen dat de badkamer een totaal andere sfeer krijgt. In de Scandinavische badkamerstijl ziet u vaak wittinten voorbij komen. Dit komt doordat de winters lang en donker zijn en ze graag licht binnen brengen. Ook in de landelijke badkamerstijl wordt bijvoorbeeld crème wit vaak gebruikt. U kunt natuurlijk ook verschillende tinten wit combineren om te voorkomen dat uw badkamer ‘te’ wit wordt. maak gebruik van een warme en koude tint voor meer gelaagdheid en variatie. Kies ook andere materialen zoals witte tegels, wit marmer, wit hout en andere witte materialen.

Trendwatcher Songül

EEN WITTE BADKAMER ZORGT VOOR EEN RUIMTELIJKE EN FRISSE LOOK

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Een witte badkamer
Een witte badkamer

Creëer de juiste sfeer

Door het gebruik van decoratieve objecten en accessoires kunt u ervoor zorgen dat de ruimte meer stijl en karakter krijgt. Denk aan een vaas met bloemen, manden om spullen op te bergen of wandlampen. Wilt u de witte badkamer opbreken door een andere kleur toe te voegen? Denk dan goed na over de geschikte kleur. Maak bijvoorbeeld gebruik van lichte of midden bruin tinten en verwerk dit in de accenten. Wanneer u het zat bent kunt u deze gemakkelijk vervangen door een andere kleur.

Bovendien is licht is in een badkamer enorm belangrijk omdat het de sfeer bepaalt. Uiteraard is natuurlijk daglicht het beste, alleen niet alle badkamers zijn voorzien van een groot raam. Kies daarom warm licht dat gelijkte tijd ook geschikt is voor het opdoen van make-up of scheren.

Trendwatcher Songül

EEN WITTE BADKAMER ZORGT VOOR EEN RUIMTELIJKE EN FRISSE LOOK

Een witte badkamer
Een witte badkamer

Tegels voor contrast

De witte badkamer kan wel wat contrast gebruiken. Dit kan door middel van de materialen die u in uw badkamer gebruikt. Denk hierbij aan kleinere tegels die door de voegen een speels effect kunnen creëren, en visgraat patroon, mozaïeken vloer of honeycomb tegels. Daarnaast kun u ook een grote spiegel toevoegen voor meer diepte, of in de afwerking contrast aanbrengen met sierstrippen. Wanneer u erin slaagt om dit in uw badkamer te verwerken, zult u direct meer diepte en karakter ervaren.

Een tijdloze badkamer

Met een witte badkamer geniet u in principe jarenlang van badkamerplezier. De witte basis kan goed dienen voor vele variaties. Of u nu een witte badkamer met een moderne, klassieke of industriële look wenst. Alles is mogelijk!

Combinaties voor in een witte badkamer:

  • Wit met bronzen details;
  • Wit met koperen details;
  • Wit en marmer;
  • Wit en zwart;
  • Wit met gouden details;
  • Wit en hout;
  • Minimalistisch wit.

Uiteraard zijn er nog tal van mogelijkheden voor een witte badkamer. Doe inspiratie op en ontdek welke stijl(en) bij u passen.

Laatste trends