Tips voor een slimme badkamer indeling

Door Songül

Geschreven door: Songül op 15 augustus 2020

De plek waar u uzelf opfrist om de dag te beginnen, de plek waar u even tot rust komt en de plek waar u de dag afsluit met een schoon gebit. Dan heb ik het natuurlijk over de badkamer. We gebruiken de badkamer voor meer dingen dan u denkt. En toch is het in de meeste gevallen de kleinste ruimte in huis. Dan is het wel zo handig om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van deze badkamer. Een badkamer inrichten is al een hele klus op zich. Laat staan wanneer u de badkamer op een efficiënte manier wilt inrichten. Welke kleuren passen er bij de badkamer, welke tegels en opbergruimtes zijn efficiënt? Zelfs het inrichten van de lichtval kan op een efficiënte manier. Maar hoe doet u dat? Daarbij gaan wij u helpen! In dit blogbericht geven we u een aantal tips voor het praktisch inrichten van uw badkamer om zo optimaal gebruik te maken van deze ruimte.

Tips voor een slimme badkamer indeling

Tip1: Stel uzelf een aantal vragen

U kunt het in uw badkamer zo gek maken als u zelf wilt. Maar is dat echt nodig? Stel uzelf daarom een aantal vragen om een aantal dingen weg te strepen van uw wensenlijstje.

 • Heb ik een toilet nodig in de badkamer?
  Wanneer u al een toilet in huis hebt, is het misschien overbodig om er nog één te plaatsen in de badkamer. U bespaart een hoop ruimte wanneer u het toilet weglaat in de badkamer.
 • Heb ik écht een bad nodig?
  Een bad is erg lekker, maar hoe vaak gaat u er uiteindelijk in? Wellicht is het een overweging om het bad weg te laten. Naast dat het een ruimte bespaart, is het ook nog eens voordeliger in het waterverbruik.
 • Heb ik ruimte voor een inloopdouche?
  Wanneer u ervoor kiest om het bad weg te laten, kunt u nadenken over een inloopdouche. Hierbij heeft u wel de luxe van een grote doucheruimte, maar bespaart u toch een hoop ruimte. Een inloopdouche toch te groot? Kijk dan naar een kleine inloopdouche met in inklapbare vouwdeuren. Zo kunt u de deuren weer opzij schuiven wanneer u klaar bent met douchen en optimaal gebruik maken van de extra ruimte.
 • Wat voor wastafel wil ik?
  Er zijn kleine, grote en zelfs dubbele wastafels. Maar wat heeft u nu écht nodig? Kijk eerst naar wat er past en efficiënt is. Er bestaan genoeg kleine moderne wastafels. Hoe zeggen ze dat ook alweer? Less is more!
Trendwatcher Songül

EEN BELANGRIJK ONDERDEEL IN DE BADKAMER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Tips voor een slimme badkamer indeling
Tips voor een slimme badkamer indeling

Tip 2: kleur

Gebruik in de badkamer vooral lichte kleuren. Dit zorgt voor een groter effect. Lichte kleuren saai? Dat hoeft niet! Mensen denken bij lichte kleuren al snel aan wit, maar er bestaan meer lichte kleuren dan wit. Denk aan lichtblauw, pastel roze of munt groen. De keuze is reuze!

Tip 3: Plaats spiegels

Naast lichte kleuren, zorgen ook spiegels voor het optisch vergroten van de badkamer. Licht weerkaatst in de spiegel, dit zorgt voor het grote effect. Daarnaast is een spiegel ook wel erg handig in een badkamer, Vindt u ook niet?

Tip 4: Transparantie is een must

Transparante douchewanden zijn ideaal voor het slim indelen van de badkamer. U kijkt er natuurlijk dwars doorheen. Dit zorgt ervoor dat uw badkamer niet kleiner wordt gemaakt door bijvoorbeeld een douchegordijn of een muurtje.

Trendwatcher Songül

ER ZIJN OOK SPIEGELS MET INGEBOUWDE VERLICHTING

Tips voor een slimme badkamer indeling
Tips voor een slimme badkamer indeling

Hopelijk bent u zo een beetje op weg geholpen met het slim indelen van de badkamer. Het blijft natuurlijk een lastige klus. Daarom bent u van harte welkom in de winkel om al uw vragen aan onze medewerkers. Ze staan u graag te woord!

Laatste trends