Tips voor de beste badkamerspiegel

Door Songül

Geschreven door: Songül op 15 december 2022

We kijken ongeveer een uur per dag in de spiegel, dus een badkamerspiegel is best een belangrijk onderdeel van je badkamer. We poetsen onze tanden voor de spiegel, doen onze make-up en kijken of ons haar nog goed zit. Er zijn veel verschillende keuzes die u kunt maken als het gaat om het uitkiezen van een badkamerspiegel. In deze blog laten we zien hoe u tot de juiste keuze komt!

Tips voor de beste badkamerspiegel

De juiste keuze

Bij het kiezen van een badkamerspiegel moet u op een paar dingen goed letten. Denk bijvoorbeeld aan de afmeting en of u wel of geen verlichting in de spiegel wilt. Maar ook de stijl van de spiegel is bepalend. Probeer hiermee in te spelen op de stijl van jouw badkamer.

Trendwatcher Songül

EEN BELANGRIJK ONDERDEEL IN DE BADKAMER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Tips voor de beste badkamerspiegel
Tips voor de beste badkamerspiegel

Verlichting

Zeker als u weinig daglicht in je badkamer hebt, kan een spiegel met verlichting uitkomst bieden. U kunt natuurlijk losse verlichting kopen en deze boven of naast de spiegel monteren, maar er zijn ook spiegels met ingebouwde verlichting. Vaak kunt u deze ook op verschillende standen zetten, zoals daglicht en avondlicht. Zo weet u altijd zeker dat u in het juiste licht te werk gaat. Erg handig als u bijvoorbeeld ’s ochtends in het donker make-up wilt aanbrengen!

De afmetingen

De afmetingen van de spiegel zijn erg bepalend voor de uitstraling van de badkamer. Heeft u een kleine badkamer? Kies dan een spiegel die daar mooi bij in verhouding is. Sommige mensen hebben de neiging om in een kleine badkamer een zo groot mogelijke spiegel te hangen omdat dit de ruimte optisch groter maakt, maar het tegendeel is waar. Een te grote spiegel in de ruimte maakt het juist storend en zorgt ervoor dat de ruimte sneller vol lijkt. Dit wilt u juist niet bereiken. In een grotere badkamer is het juist wel mooier om voor een grote spiegel te gaan, anders kan deze wegvallen in de ruimte.

Trendwatcher Songül

ER ZIJN OOK SPIEGELS MET INGEBOUWDE VERLICHTING

De vorm

Ook de vorm van de badkamerspiegel speelt een grote rol in de uitstraling van de badkamer. In strakke, moderne badkamers zal je veel rechthoekige spiegels tegenkomen. Wilt u een landelijke of klassieke sfeer? Daar past een ronde spiegel dan weer perfect bij. Tegenwoordig zien we de ronde spiegel in steeds meer badkamers terug komen, ook juist in de wat modernere badkamers. Denk bijvoorbeeld aan een ronde spiegel met een gouden rand, die u weer laat matchen met bijvoorbeeld uw gouden badkamer kranen. Zo is uw badkamer helemaal van deze tijd!

Laatste trends