Tips voor het kiezen van douchewanden voor de inloopdouche

Door Songül

Geschreven door: Songül op 29 juni 2023

Wilt u een inloopdouche creëren in uw badkamer? Dan heeft u douchewanden nodig. Het kiezen van de juiste douchewanden kan een uitdaging zijn door de vele opties. Wij geven u een aantal tips voor het kiezen van de douchewanden voor uw inloopdouche. Zo heeft u straks een inloopdouche die past bij uw persoonlijke smaak.

Sani-Dump - Ontwerp zonder titel (46)

Een inloopdouche is enorm populair en het ziet er niet naar uit dat deze trend de aankomende jaren zal veranderen. Een inloopdouche, of walk-in douche, geeft een badkamer een moderne en luxe uitstraling. In deze doucheruimte kunt u vrij bewegen door in- en uit te lopen. Een inloopdouche wordt meestal ingericht met een douchewand, douchevloer en een op- of inbouw regendouche.

Waar moet u opletten bij het kopen van een douchewand?

Het aanbod aan douchewanden voor de inloopdouche is enorm divers. Een douchewand bepaalt de uitstraling van uw badkamer en het is daarom belangrijk om een keuze te maken die bij uw badkamerstijl past.

1. Let op de afmetingen van de douchewand

Meet de grootte van uw inloopdouche en kies een douchewand die goed past bij de afmetingen. Zorg ervoor dat de douchewand hoog genoeg is, zodat er geen water op de vloer lekt.

2. Materiaalkeuze

Douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glas, acryl, tegels en kunststof. Glas is een populaire keuze vanwege zijn transparantie, duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, dus kies een materiaal dat past bij uw persoonlijke wensen en behoeften.

Trendwatcher Songül

Glas is een populaire keuze voor een douchewand

Tips voor het kiezen van douchewanden voor de inloopdouche
Tips voor het kiezen van douchewanden voor de inloopdouche

3. Transparante douchewanden

U kunt kiezen tussen volledig transparante glazen wanden, matglas of patroonglas om meer privacy te krijgen. De keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de mate van privacy die u in de douche wilt hebben. Houd er rekening mee dat glas vlekken kan vertonen en dat regelmatige schoonmaak vereist is. Wilt u zo min mogelijk onderhoud? Dan is een matte of gestructureerde afwerking de beste keuze. Daarnaast biedt deze keuze meer privacy.

4. Profielkleur van een douchewand

Als u een douchewand wilt plaatsen voor uw inloopdouche met een unieke uitstraling, dan kunt u gaan voor een profiel met kleur. De douchewanden van Sani-Dump zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Uiteraard hebben we ook douchewanden zonder een profiel.

5. Installatiegemak

Sommige douchewanden kunnen gemakkelijk zelf worden geïnstalleerd, terwijl andere een professionele installatie vereisen. Sani-Dump kan u hierin adviseren.

Tips voor het kiezen van douchewanden voor de inloopdouche
Tips voor het kiezen van douchewanden voor de inloopdouche

Doe inspiratie op voor de perfecte inloopdouche

Download gratis ons inspiratiemagazine om inspiratie op te doen voor de perfecte inloopdouche met douchewanden. Kunt u wel wat advies gebruiken? Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met een van onze specialisten. Zij kunnen daarnaast aan de hand van een 3D tekening een werkelijk beeld geven van een inloopdouche in uw badkamer.

Laatste tips