Handige onderhoudstips voor uw badkamer!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 12 augustus 2020

Als u eindelijk uw droombadkamer hebt, is het tijd om hier van te gaan genieten! Maar dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk kunnen blijven doen. Daarom is het op de juiste manier onderhouden van uw badkamer erg belangrijk. Wilt u weten hoe u alle verschillende materialen het beste kunt onderhouden? Lees dan snel verder!

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-05-06T153012.332

Het bad en de douchebak

De meeste baden en douchebakken zijn gemaakt van acryl. Het voordeel van dit materiaal is dat het erg weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk schoon te houden is. Zorg er wel voor dat u schoonmaakmiddelen zonder agressieve bestandsdelen gebruikt, anders zal dit na verloop van tijd de bovenlaag aantasten. Het beste kun u gewoon milde schoonmaakmiddelen gebruiken, dit zal voldoende zijn. Heeft u last van kalkvlekken? Dan is azijnoplossing of citroenzuur een goede optie. Een bad van Solid Surface is het beste te reinigen met zeep en heel veel water. Na elke poetsbeurt moet u het bad of de douchebak goed droogmaken, zo voorkomt u vlekken.

Trendwatcher Songül

Dan is azijnoplossingen of citroenzuur en goede optie

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Afbeelding12
Sani-Dump - Afbeelding13

Een glazen douchewand

Als u kiest voor een glazen douchewand, krijgt u automatisch een ruimtelijk ogende inloopdouche. Omdat u door de douchewand heen kunt kijken lijkt u badkamer optisch groter. Een glazen douchewand heeft wel wat meer onderhoud nodig. Zo krijgt u snel kalkaanslag als u deze niet goed schoon houdt. Zorg er altijd voor dat u de wand na een douchebeurt goed afspoelt, eerst met warm water en daarna het liefst nog met koud water. Vervolgens maakt u de whttp://trends-voorbeelden-badkamers-met-inloopdouche/and goed droog met een zachte (hand)doek of een raamwisser. Qua schoonmaakmiddelen is het verstandig om milde reinigingsproducten te gebruiken, zonder agressieve bestandsdelen. Ook moet u altijd een zachte doek gebruiken om krassen te voorkomen.

Keramiek

In de meeste badkamers komen we ook verschillende onderdelen van keramiek tegen. Denk bijvoorbeeld aan de tegels of het toilet. Keramiek is ook een erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk materiaal, maar het is wel belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Ook bij dit materiaal geldt dat agressieve schoonmaakmiddelen niet goed zijn. Om vlekken te verwijderen kunt u het beste azijn gebruiken, maar verder is af en toe een vochtige doek echt voldoende!

Trendwatcher Songül

Zo krijgt u snel kalkaanslag als u deze niet goed schoon houdt

Sani-Dump - Afbeelding15
Sani-Dump - Afbeelding14

Badkamerkranen

Op kranen zien we kalkvlekken die door waterspetters worden achtergelaten. Zorg er daarom voor dat u de kraan om de paar dagen even schoonmaakt met een vochtige doek. Voor een betere reiniging kunt u water een zeep gebruiken, verder is er niks nodig om uw kranen mooi te houden.

Laatste trends