De voordelen van keramiek in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 maart 2022

Verreweg het meest gebruikte materiaal in badkamers is keramiek. Dit komt omdat het past bij elke badkamerstijl, maar ook omdat u er qua design alle kanten mee op kan. Maar keramiek heeft nog meer voordelen! In deze blog laten we u zien waarom dit materiaal in de badkamer een goede keuze is.

De voordelen van keramiek

De prijs

Voor veel mensen is de prijs een grote factor die mee speelt in de keuzes die gemaakt worden als het gaat om de nieuwe badkamer. Eén van de grote voordelen van keramiek, is dat het een voordelig materiaal is. Sterker nog, van alle materialen die in de badkamer gebruikt kunnen worden, behoort keramiek tot de goedkoopste soorten. Dit is dus erg fijn voor uw portemonnee!

Trendwatcher Songül

KERAMIEK HEEFT NOG MEER VOORDELEN!

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De voordelen van keramiek
De voordelen van keramiek

Het uitgebreide assortiment

Omdat keramiek zo vaak voorkomt in badkamers, is de keuze uit keramische elementen vaak eindeloos. Of u nu gaat voor een rond bad, een hoekbad, een dubbele of een enkele wastafel, alles is mogelijk! Zelfs de tegels in de badkamer kunnen van keramiek zijn. Of u nu houtlook tegels wilt of liever voor een betonlook vloer gaat, alles kan gemaakt worden van keramiek. Hoewel keramische tegels van zichzelf wel erg koud zijn, kunnen ze wel goed warmte doorlaten. Daarom is vloerverwarming in een keramische vloer ook geen enkel probleem.

Trendwatcher Songül

DE KEUZE UIT KERAMISCHE ELEMENTEN VAAK EINDELOOS

Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch

Ook is keramiek sanitair erg makkelijk in het onderhoud. Het materiaal is kras- en slijt vast. Dat komt omdat keramiek wordt gemaakt uit een kleimengsel, dat onder grote druk wordt geperst en bij hoge temperaturen gebakken wordt. Dat maakt dit materiaal oersterk en zorgt ervoor dat vocht en vuil en niet in kunnen trekken. Omdat het zo glad van structuur is, is het ook nog eens makkelijk schoon te maken en daardoor erg hygiënisch. U zal aan keramische tegels veel minder werk hebben dan aan bijvoorbeeld natuursteen of hout. Zelfs de grootste vlekken zullen na een poetsbeurt weer als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!

Goed voor het milieu

Als laatste is het materiaal ook nog eens duurzaam. De gebruikte grondstoffen om keramiek te maken, zijn allemaal natuurlijk. Daardoor is de afbraak ervan niet vervuilend. Zo draagt u met keramiek in de badkamer ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu!

Laatste trends