Dit heeft u nodig voor een dubbele douche

Door Songül

Geschreven door: Songül op 06 juli 2023

Met een dubbele douche heeft u niet één, maar twee douchekoppen. Dit maakt samen douchen een stuk gezelliger en minder koud. Een dubbele douche biedt niet alleen meer ruimte voor u en uw partner, maar kan ook de waarde van uw huis verhogen. Maar wat heeft u precies nodig voor een dubbele douche? Wij leggen het u graag uit!

Voldoende ruimte

Dit is een inkoppertje, maar wanneer u kiest voor een dubbele douche moet u zeker weten dat er genoeg ruimte is voor twee personen om comfortabel te staan en te bewegen. Meet daarom altijd goed de beschikbare ruimte voordat u begint met het installeren van een dubbele douche.

Dubbele douchekop

Het belangrijkste onderdeel van een dubbele douche is natuurlijk de dubbele douchekop zelf. U kunt kiezen uit verschillende soorten douchekoppen, zoals regendouchekoppen, massagedouchekoppen of handdouches. Symmetrie is het toverwoord bij de afwerking. Ook bij het uitkiezen en installeren van de doucheknoppen moet u hiermee rekening houden.

Trendwatcher Songül

Symmetrie is het toverwoord bij de afwerking

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

Waterdruk en temperatuurregeling

Een goede waterdruk is essentieel voor een optimale douche-ervaring. Controleer of uw waterleiding voldoende druk kan leveren om beide douchekoppen gelijktijdig te laten functioneren. Als u merkt dat de waterdruk te laag is, kunt u overwegen om een waterdrukverhoger te installeren. Bovendien is het belangrijk om te zorgen voor een thermostatische douchemengkraan, zodat u de temperatuur nauwkeurig kunt regelen en onaangename schommelingen kunt voorkomen.

Douchebak of – vloer

Een dubbele douche zorgt voor twee keer zoveel afvoer, dus zorg in ieder geval voor één grote douchegoot. U heeft daarnaast een douchebak- of vloer nodig. Houd bij het kiezen van de douchebak of -vloer rekening met de grootte en vorm van de ruimte. De douchebakken en -vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals acryl, keramiek en natuursteen.

Accessoires voor een dubbele douche

Tot slot maakt u uw dubbele douche compleet met de juiste accessoires. Denk aan een doucherekje, handdoekhouders en opbergruimte voor zeep en shampoo. Deze accessoires zorgen niet alleen voor extra functionaliteit, maar kunnen ook bijdragen aan de luxe uitstraling van uw dubbele douche.

Trendwatcher Songül

Een dubbele douche zorgt voor twee keer zoveel afvoer

Dit zijn de voordelen van een dubbele douche - Sani-Dump
Sani-Dump - douche accessoires

Een dubbele douche is een prachtige toevoeging aan uw badkamer, maar vereist wel een goede planning en installatie. Neem de tijd om de juiste producten te selecteren en kies voor materialen van hoge kwaliteit om zo lang mogelijk van uw dubbele douche te kunnen genieten. Onze badkamerspecialisten adviseren u graag bij het samenstellen van uw dubbele douche!

Laatste tips