De zwarte badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 november 2019

Zwart is misschien niet de eerste optie die in uw gedachte opkomt als u aan een badkamer denkt, maar toch zien we de zwarte badkamer steeds vaker voorbij komen. U kunt dit doen door middel van zwarte accessoires en elementen, maar sommigen kiezen ook zelfs voor zwarte muren en vloeren! In deze blog vertellen we alles wat u moet weten over de zwarte badkamer.

De zwarte badkamer

De voordelen van een zwarte badkamer

Eén van de redenen waarom we de zwarte badkamer steeds vaker gaan zien, is omdat deze tint veel voordelen heeft. Allereerst straalt zwart een vorm van luxe en exclusiviteit uit. Zwart gecombineerd met mooie meubels en accessoires zorgt dus al snel voor een exclusieve uitstraling. Daarnaast is zwart natuurlijk ook erg tijdloos en kunt u eigenlijk elke kleur ermee combineren. Als u de basis zwart houdt, kunt u de overige kleuren steeds aanpassen naar uw smaak. Daarnaast is er ook nog een praktisch voordeel, op zwart ziet u eenmaal minder vuil dan op wit! Let wel op: dit geldt echter niet voor stof, stof ziet u sneller op zwart dan op wit!

Trendwatcher Songül

DOOR MIDDEL VAN ZWARTE ACCESSOIRES EN ELEMENTEN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De zwarte badkamer
De zwarte badkamer

Zwarte elementen

Vindt u een volledig zwarte badkamer toch iets te heftig? Dan kunt u er ook voor kiezen om andere kleuren of tinten toe te voegen. Ga bijvoorbeeld voor een houtkleurig badkamermeubel, of kies juist voor zwarte accessoires en elementen. Door bijvoorbeeld mat zwarte kranen en accessoires zoals een wc rol houder, toiletborstel en handdoek haakje toe te voegen, creëert u een leuk contrast met de lichte basiskleuren!

Trendwatcher Songül

CREËERT U EEN LEUK CONTRAST MET DE LICHTE BASISKLEUREN!

Tips voor een zwarte badkamer

Ondanks dat zwart in de badkamer veel voordelen kan hebben, zijn er ook bepaalde dingen waar u op moet letten. Zeker als u er voor kiest om ook de muren en de vloer zwart te maken. Probeer te voorkomen dat u zwarte badkamer een ‘donker hok’ wordt. Zorg er altijd voor dat u voldoende daglicht in de badkamer hebt, waardoor het nog altijd een frisse en gezellige ruimte blijft. Mocht u dit toch niet met daglicht kunnen oplossen, zorg dan dat u voldoende en het juiste kunstlicht in de badkamer hebt. Daarnaast staat de tint zwart er natuurlijk ook om bekend dat het ruimtes kleiner laat ogen. Dit kunt u goed oplossen door het gebruik van spiegels. Spiegels maken de ruimte optisch groter, omdat het lijkt alsof er nog een ruimte achter zit. Ga aan de slag met het stylen van je zwarte badkamer en kom er achter wat u mooi vindt!

Laatste trends