Hoe onderhoudt u sanitair keramiek?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 augustus 2021

Al jarenlang wordt er gebruik gemaakt van keramiek of porselein in de badkamer. Dit materiaal wordt dan ook veelvuldig gekozen vanwege de goede eigenschappen. Het is niet alleen stevig én kras- en slijt vast, maar ook nog eens makkelijk schoon te houden. Wie houdt er nou niet van een glanzende en nieuwe badkamer? Behoud uw sanitair keramiek zo lang mogelijk mooi met behulp van onze tips!

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-86

Is uw badmeubel nieuw...?

Met onze tips lijkt het wel alsof uw badkamermeubel gloednieuw is! Want zeg nou zelf, wie wilt er nou niet dat zijn badkamer glanst? Met een klein beetje moeite kunt u ervoor zorgen dat alles zo lang mogelijk als nieuw blijft. Ons geheim! Vaak volstaan huishoudelijke middelen om alles spic en span te krijgen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zo hoeft u ook niet onnodig producten te kopen die eindigen in uw gootsteenkastje.

Trendwatcher Songül

Nou niet van een glanzende en nieuwe badkamer

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Afbeelding3
Sani-Dump - Afbeelding4

Dagelijks onderhoud

Zoals al eerder benoemd heeft sanitair keramiek een oppervlak dat bestendigd is tegen krassen. Ook kan keramiek sanitair goed tegen huishouden toegepaste zuren en soppen. Dit is handig voor huishoudens met kinderen die vaak wat minder voorzichtig zullen zijn dan volwassenen. Wanneer het gaat om dagelijks gebruik, volstaat schoonmaken met sléchts schoon water en een vochtige doek. Hierdoor verwijdert u tandpastaresten en hebben bacteriën minder kans.

Het verwijderen van vuil

Mocht u last hebben van opgedroogd kalk, vetresten of zeepresten dan kunt u deze eenvoudig met een badkamer of azijnreiniger wegpoetsen. Wilt u zonder chemicaliën aan de slag? Gebruik dan huishoudazijn. Wees voorzichtig met stoffen die een hoog fluorgehalte bevatten, zoals roest verwijderaars en tandpasta. Dit kan zorgen voor vlekken. Wanneer u badkamer-, azijnreiniger of huishoudazijn met een zachte spons gebruikt, krijgt u een nóg beter resultaat! Droog na afloop van gebruik altijd de oppervlakken af met een droge doek.

Tip! Heeft u plekken die wat hardnekkiger zijn? Doordrenk dan schoonmaakdoekjes met azijn en laat deze een hele nacht op de plek liggen. De volgende dag kunt u het kalk probleemloos verwijderen.

Maakt u gebruik van schoonmaakmiddelen waarvan u niet zeker weet wat het effect is op keramiek? Test dit dan uit op een onzichtbare plek. Ook is het belangrijk om geen agressieve middelen te gebruiken. Bijvoorbeeld bij chloor, bleekmiddel, schuurmiddelen, sterk geconcentreerde ontstoppers, kraan- en staalreinigingsmiddelen of poedervormige wc-reiniger kunnen krassen of vlekken ontstaan.

Trendwatcher Songül

De volgende dag kunt u het kalk probleemloos verwijderen.

Sani-Dump - Afbeelding1
Sani-Dump - Afbeelding2

Vergeet uw kraan niet

Wanneer u een glanzende keramieken wasbak hebt, wilt u natuurlijk ook dat uw kraan ook mooi glimt. Het is dan ook geen gezicht als uw kraan vol kalkaanslag zit. De meeste kranen zijn gemaakt van chroom of messing, een materiaal waar je alles op ziet. Voor het schoonmaken van een kraan kunt u het beste geen zuurhoudende schoonmaakmiddelen gebruiken, maar bijvoorbeeld groene zeep. Het is altijd goed om de kraan even af te spoelen, zodat er geen zeepresten achterblijven. Droog de kraan altijd af met een zachte droge doek.

Bij Sani-Dump hebben we een ruim aanbod aan sanitair keramiek van verschillende merken o.a. Villeroy & Boch, Sphinx, Ideal Standard en nog veel meer. Bekijk hier meer over sanitair keramiek bij Sani-Dump. Ook kunt u een afspraak inplannen bij een winkel bij u in de buurt.

Laatste trends