Kies uw ideale badkamertegels!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 21 februari 2020

Tot een paar jaar geleden was de standaard chrome-kleurige kraan in iedere badkamer terug te vinden, maar tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk! Ga bijvoorbeeld voor een gouden, roségouden of matzwarte kraan en u heeft direct een hele andere uitstraling in de badkamer. In deze blog laten we u zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van badkamer kranen!

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-26T112118.859

Het formaat

Allereerst is het goed om te bepalen wat voor formaat u wilt. Hiervoor is het goed om te kijken naar de grootte van uw badkamer en de indeling van de ruimte. Voor een kleine ruimte kun u beter niet te kleine tegels kiezen, want dat maakt de ruimte optisch nog kleiner. Het is natuurlijk het mooist als u de tegels niet teveel hoeft bij te snijden. Hou hier dus rekening mee met het bepalen van de maat. Kleinere tegels kunnen juist weer heel mooi zijn op bijvoorbeeld één van de wanden, als de vloer en de andere wanden een grote tegel of bijvoorbeeld een betonlook hebben.

Trendwatcher Songül

Waar begin je? Bij de tegels!

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - 2 (1)
Sani-Dump - 1 (3)

De sfeer

Zoals we al eerder hebben gezegd, bepalen de tegels in de badkamer voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer van de badkamer. Gaat u voor een wat donkerdere tegel? Dan zal uw badkamer een robuuste en stoere uitstraling krijgen. Dit is weer mooi te combineren met houten elementen in een landelijke badkamer. Als u kiest voor een lichtere kleur tegel dan zal uw badkamer heel ‘clean’ ogen. U kunt er dan een basic badkamer van maken door ook lichtkleurige meubels en elementen toe te voegen, maar u kunt ook bijvoorbeeld uw accessoires in een opvallende kleur kopen zodat uw badkamer wat excentrieker wordt. Denk dus bij het uitzoeken van de tegels goed na over welke sfeer u wilt creëren.

“DENK BIJ HET UITZOEKEN VAN DE TEGELS GOED NA OVER WELKE SFEER U WILT CREËREN.”

Trendwatcher Songül

Denk bij het uitzoeken van de tegels goed na over welke sfeer u wilt creëren

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

Mix & Match!

Eén van de trends die we veel terugzien op het gebied van badkamertegels, is verschillende soorten tegels tegen één muur of op één vloer. Denk bijvoorbeeld aan grote vierkante of rechthoekige tegels op de muur, met op ooghoogte een randje kleine tegels ertussen. Ook kunt u natuurlijk leuk mixen met verschillende kleuren op de muren en op de vloer. Alles is mogelijk!

Laatste trends