De voor- en nadelen van een inloopdouche

Door Songül

Geschreven door: Songül op 06 oktober 2022

Hoe fijn is het om direct de douche in te stappen, de kraan aan te draaien en te genieten van de warme stralen op uw lichaam. Een deurloze of randloze inloopdouche heeft zo z’n voordelen ten opzichte van traditionele douchecabines. Ze worden steeds vaker in nieuwe badkamerontwerpen toegepast en geven de badkamer een luxueuze uitstraling. Toch zijn er een aantal factoren die u moet overwegen wanneer u kiest voor een inloopdouche. Wij vertellen het u in dit blogbericht!

voor- en nadelen van een inloopdouche

Wat is een inloopdouche?

De inloopdouche… wat is dit nu precies? Een inloopdouche is in tegenstelling tot een gewone douche geen douchebak met opstaande rand. De inloopdouche heeft meestal een aflopende vloer zodat het water weg kan lopen naar een douchegoot. Zo kan een inloopdouche helemaal dichtgemaakt worden door middel van muurtjes en deuren, open zijn of afgesloten worden met een douchegordijn. De inloopdouche is gelijkvloers wat het ideaal maakt en de kans op struikelen veel kleiner maakt.

Trendwatcher Songül

EEN INLOOPDOUCHE IS IDEAAL VOOR KLEINE BADKAMERS

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
voor- en nadelen van een inloopdouche
voor- en nadelen van een inloopdouche

De voordelen van een inloopdouche zonder randen of deuren

Een inloopdouche zonder deuren of randen straalt luxe uit. Het geeft een moderne en weelderige uitstraling aan uw badkamer. Niet alleen ziet het er prachtig uit, het maakt de badkamer ook nog eens toegankelijk toegankelijker voor mensen van alle leeftijden en verschillende niveaus van mobiliteit. Daarnaast kan het ook nog eens een besparing zijn op de algehele kosten van uw badkamer. Alleen is het wel goed om rekening te houden met het installatiewerk van een speciale afvoer en tegelwerk dat bij een inloopdouche zonder deuren of rand komt kijken. De tegels moeten namelijk zo gelegd worden dat het water niet verder de badkamer in stroomt.

Nog één voordeel van de deurloze douche is dat deze niet in de weg kan zitten met bijvoorbeeld de toegangsdeur van de badkamer. Wanneer de douche op de juiste plek wordt geïnstalleerd zal u hier minder snel last van hebben. Een inloopdouche zonder deuren zal snel een ruimtelijker gevoel creëren en het aantal bruikbare oppervlakte zal toenemen.

De voornamelijkste te voordelen zijn:

  • Veilig zonder drempel;
  • Past in vrijwel iedere badkamer;
  • Gemakkelijk schoon te maken.
Trendwatcher Songül

EEN INLOOPDOUCHE ZONDER DREMPEL IS VEILIG

Nadelen van inloopdouches

De nadelen van een inloopdouche zijn vooral van ruimtelijke aard. Het is namelijk zo dat en inloopdouche zonder deuren aardig wat ruimte nodig heeft om ervoor te zorgen dat het water niet overal terecht komt. Zelfs in een kleine badkamer waarbij de vloer schuin afloopt en een speciaal afvoersysteem is geïnstalleerd zal er nog steeds wat water op de vloer spatten. Daarbij zorgen deuren ervoor dat en nog wat privacy is, doordat waterdruppels en stoom het zicht kunnen belemmeren. Een open douche kan wel een beetje fris zijn, hier biedt een douchewand juist het effect dat de luchtstroom wordt geregeld en de warmte in de douche blijft. Vooral in de winter kan dit een nadeel zijn.

De voornamelijkste te nadelen zijn:

  • Kan last hebben van opspattend water buiten het douchegedeelte;
  • Verlies van warmte wanneer er geen deuren zijn.
Laatste douchebakken