Een lage douchebak in uw badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 18 juli 2021

Bezig met het uitkiezen van uw droombadkamer en wilt u graag gebruik maken van een lage douchebak? In dit blogbericht vertellen wij u alles over deze blijvende trend! Zo worden hoge douchebakken met een rand van 15 – 20 cm toch vaak geassocieerd met ouderwetse badkamers. Gelukkig gaan douchebakken ook met de tijd mee en zijn er veel verschillende soorten modellen beschikbaar. Zo is een lage douchebak is niet alleen stijlvol, maar oogt ook nog eens ruimtelijk doordat deze gelijk loopt met uw vloer. Bovendien is het ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.

Een lage douchebak

Een lage douchbak vs een tegelvloer

U vraagt zich nu waarschijnlijk af wat de voordelen zijn van een lage douchebak? Immers verschilt dit niet veel van een doorlopende tegelvloer, toch? Het is misschien ook wel mooier als uw vloer helemaal doorloopt, maar een douchebak brengt u toch meer gemakken.

  1. Houdt u niet van schrobben? Dan heeft de douchebak meteen al een streepje voor. Stenen en voegen krijgen namelijk last van aanslag. Dit dient u iedere keer weer goed schoon te maken wilt u de schoonheid van de tegels bewaren. Hier heeft u bij een douchebak geen last van. Een vochtige doek eroverheen en klaar bent u!
  2. Daarnaast houdt een douchebak het douchewater binnen de gewenste ruimte. Ook een lage douchebak heeft dit voordeel door de kleine rand waar het water niet overheen kan. Dankzij het ingebouwde afschot kan het water goed weglopen langs de afvoer.
  3. Materialen: een lage douchebak wordt vaak gemaakt van acryl of SMC, een composiet, dat comfortabel en warm aan de voeten aanvoelt. Dit is wel even wat anders dan die koude tegels tijdens een winterse dag. Daarnaast hebben de materialen acryl en SMC van nature een antislip werking. Wel zo handig!
  4. Last but not least maakt de lage instap van de douchebak het ook makkelijk voor mensen die wat meer moeite hebben met een hoge instap.
Trendwatcher Songül

DEZE STIJL IS BEKEND ONDER DE NAAM HOTEL CHIQUE

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Een lage douchebak
Een lage douchebak

Wat is de trend van dit moment?

Wanneer u foto’s ziet van lage douchebakken komen er veel witte douchebakken voorbij. Wit is eigenlijk ook de meest gekozen kleur, maar de laatste jaren is de zwarte douchebak ook populair aan het worden. Dit is een echte trendkleur en biedt een mooi contrast bij lichte kleuren. Zo zijn er douchebakken met een leisteenlook of hoogglans zwart.

Trendwatcher Songül

EEN VERHOOGDE BADKAMERVLOER IS DAN OOK IDEAAL

Hoe verwerkt u een lage douchebak in uw badkamer?

Wilt u graag een inloopdouche? Dan is het, buiten een tegelvloer om, het mooiste om een lage douchebak in de vloer te verwerken. Hierdoor valt hij mooi weg en doet de douchebak geen afbreuk aan het design van uw badkamer. U kunt er ook voor kiezen om een douchecabine te plaatsen op de ingebouwde douchebak. Bij het plaatsen van een vlakke douchebak moet u toch wel rekening houden met de ruimte in uw vloer. Een vlakke douchebak is namelijk alleen te realiseren wanneer u genoeg ruimte heeft in uw vloer om de douchebak hierin te verwerken. De douchebakafvoer moet namelijk ook in de vloer worden verwerkt. Hierdoor moet de vloer worden opengebroken. Een verhoogde badkamervloer is dan ook ideaal en brengt u voldoende ruimte.

Welke douchebak past het beste in uw badkamer? Lees hier meer in ons blogbericht over de verschillende soorten douchebakken.

Laatste trends