De trend van dit moment: staal in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 29 april 2021

What’s new? Staal in de badkamer is helemaal hot! De industriële woonstijl is op dit moment enorm populair. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van robuust hout, beton en zwarte stalen accenten zoals stalen deuren en zwarte kozijnen. De badkamer kon dan natuurlijk ook niet ontbreken! Het kiezen van het juiste sanitair kan daarbij een groot verschil maken. Benieuwd hoe u staal mooi kunt gebruiken in de badkamer? Lees onze tips in dit blogbericht.

staal in de badkamer

Stalen (douche)deuren

Stalen douchedeuren kunnen oneindig variëren in het frame, de dikte van het staal, textuur en zelfs de kleur. De douchewanden worden vaak van roestvrijstaal gemaakt, omdat uw badkamer een vochtige ruimte is. Vocht kan leiden tot corrosie en roest bij het gebruik van ‘gewoon’ staal. Door middel van een coating kan roestvrijstaal de ultieme uitstraling van een stalen deur krijgen. Super toch?

Nu denkt u vast… zo een grote stalen deur dat past helemaal niet in mijn badkamer. Toch is het ook mogelijk in een kleinere badkamer. Zo kunt u gebruik maken van glas en staal in plaats van een betegelde douchewand. Niet alleen maakt dit uw ruimte optisch groter, maar het creëert ook nog eens overzicht en ruimte. Op deze manier krijgt u een stalen framewerk dat uw badkamer een unieke uitstraling geeft.

Trendwatcher Songül

HET KIEZEN VAN HET JUISTE SANITAIR KAN DAARBIJ EEN GROOT VERSCHIL MAKEN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
staal in de badkamer
staal in de badkamer

Beton, hout en matzwart

Een combinatie die veelvuldig voorkomt bij industriële badkamers is beton en hout. Door beton te gebruiken creëert u de echte stoere look en hout geeft het geheel weer wat warmte. Zo wordt het stoere beton aangevuld met de warme en sfeervolle elementen van hout. Denk aan een betonlook tegelwand en bijvoorbeeld een robuust hout of metaal badkamermeubel. Ook matzwart is een kleur die veelvuldig voorkomt. Naast de zwarte stalen deuren, kunt u vaak een matzwart zwevend toilet terugzien in industriële badkamers. Dit in combinatie met staal in de badkamer geeft uw badkamer net die extra industriële look.

Stalen wastafel

Wilt u het perfecte plaatje? Dan combineert u de stalen douchewand natuurlijk met een wastafel met industriële look. Hier zijn ook vele mogelijkheden, van een compleet zwarte wastafel tot een combinatie met hout aan toe. Ook kunt u een stalen frame als wastafelonderkast gebruiken en hierboven een apart wasbak laten plaatsen.

Trendwatcher Songül

OOK MATZWART IS EEN KLEUR DIE VEELVULDIG VOORKOMT

staal in de badkamer
staal in de badkamer

Industriële badkamer accesoires

Wilt u geen grote veranderingen ondergaan in uw badkamer? Ook met accessoires kunt u al een heel eind komen. Zo kunt u in een strakke en moderne badkamer minimalistische elementen toepassen. Zoals vintage accessoires, waaronder een ronde spiegel met stalen rand, een houten ladder als handdoekrekje, of een tinnen emmer die fungeert als wasmand. Kleine aanpassingen doen? Ga dan voor die zwarte strakke kranen of industriële verlichting, zoals hangende gloeilampen of roestvrijstalen hanglampen.

Gaat u ook gebruik maken van staal in de badkamer? Bij Sani-Dump hebben wij een groot aanbod aan A-merken sanitair & tegels! Kom langs in de winkel en laat u adviseren voor uw industriële droombadkamer.

Laatste trends