Betonlook in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 24 juni 2020

Steeds meer zien we betonlook terug komen in de badkamers van tegenwoordig. Dat is ook niet zo gek: betonlook geeft namelijk een stoere en chique uitstraling, maar is ook erg strak en gemakkelijk schoon te houden. In deze blog laten we u zien hoe u de betonlook kunt toepassen in uw badkamer!

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-01-05T120007.329

De verschillende soorten

U kunt natuurlijk kiezen voor echt beton of betoncire. Vaak zien we dit als badkamervloer terug komen. U heeft een mooie egale vloer en doordat de vloer uit één stuk is, lijkt uw badkamer optisch groter. Maar dit materiaal heeft wel een aantal nadelen. Het is namelijk erg onderhoudsgevoelig en het gebeurt vaak dat er scheurtjes in komen, doordat het materiaal erg nawerkt. Daarnaast is het ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Daarom kiezen veel mensen voor bijvoorbeeld betonlook tegels. Dat is een stuk eenvoudiger en ook onderhoudsvriendelijk, maar toch heeft u de look van een echte betonvloer.

Trendwatcher Songül

Stoere chique uitstraling

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Badkamerinspiratie uit andere landen
Douchewanden

Betonlook combineren

Omdat de kleur van betonlook vrij neutraal is, kunt u dit eigenlijk met alles combineren. Wilt u een landelijke stijl in uw badkamer? Kies dan voor houten elementen en veel natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en grijs. Gaat u liever voor een tijdloze, strakke badkamer? Dan kunt u de betonlook goed combineren met zwart en wit. Natuurlijk kunt u ook wat fellere kleuren toevoegen. Omdat betonlook vaak een beetje blauw-grijs is, zijn blauwe en groene tinten ook erg mooi.

Trendwatcher Songül

Natuurlijke kleuren zoals beige. bruin en grijs

Andere mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om betonlook te verwerken in uw badkamer, dan alleen op de vloer. Denk bijvoorbeeld aan de douchevloer van uw inloopdouche, de ombouw van uw bad of de wanden. Alles is mogelijk! Vraag gerust bij ons om advies, we helpen u hier graag in verder.

Laatste stijl