8x badkamerspiegel ideeën op een rij!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 17 november 2022

Een badkamer zonder spiegel… dat kan natuurlijk niet! We kunnen er dan ook niet omheen dat we per jaar gemiddeld zo’n 235 uur (mannen) en 335 uur (vrouwen) voor de spiegel doorbrengen. Dit begint allemaal ’s ochtends in de badkamer. Gelukkig zijn er veel verschillende badkamerspiegels in allerlei vormen, kleuren en maten. In dit blogbericht zetten we verschillende badkamerspiegels en trends op een rijtje. Maak uw badkamer af met een hippe en passende spiegel!

8x badkamerspiegel ideeën op een rij!

Ronde badkamerspiegels

Niet alleen dit jaar maar ook volgend jaar domineren ronde spiegels nog steeds in de showrooms van badkamerwinkels. Perfecte Circles zijn ongebruikelijk, zo zie je normaal vaak rechthoekige en zelfs langwerpige vormen in de badkamer terug. Daarom kunt u met een ronde spiegel direct de aandacht trekken. Een ronde spiegel heeft niet alleen een groter oppervlak dan andere vormen, het is ook nog eens een rustgevende vorm. Er wordt zoveel mogelijk natuurlijk licht weerkaatst waardoor de ruimte direct een stukje groter lijkt. Binnen de Japandi badkamerstijl worden ronde spiegels met zwarte omlijsting veelvuldig gebruikt. Dit is een populaire trend die u vast en zeker wel eens voorbij hebt zien komen.

Meerdere spiegels

Wanneer u een dubbele wastafel in uw badkamer heeft, is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg spiegelruimte is voor twee personen. Door in plaats van één gigantische spiegel over de gehele muur op te hangen kunt u kiezen voor twee identieke spiegels naast elkaar. Maak het helemaal af met een lamp boven iedere spiegel, zodat u zich beter kunt zien tijdens opmaken of scheren. Buiten twee identieke spiegels om is het ook leuk om verschillende formaten op te hangen verspreid over de muur. Dit geeft een speels effect!

Trendwatcher Songül

10 TIPS VOOR EEN AANGENAAM WARME BADKAMER.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
8x badkamerspiegel ideeën op een rij!
8x badkamerspiegel ideeën op een rij!

Led spiegels

U heeft ze vast wel eens voorbij zien komen: LED verlichte spiegels. Ledlampen zijn niet alleen energiezuinig, ze hebben ook nog eens een lange levensduur. Daarnaast zijn ze beschikbaar in enorm verscheidenheid aan kleuren en helderheden. Zo zijn er Ledlampen die het zonlicht nabootsen, erg handig om te weten hoe u er in het daglicht uitziet. Kies zelf voor warmer of koeler licht. Het mooie aan verlichting rondom de spiegel is dat u geen last van schaduwen heeft. Naast een optie met batterijen is het ook mogelijk om de spiegel direct op het stroomnet aan te sluiten. Zo kunt u de spiegel op iedere gewenste plek hangen!

Trendwatcher Songül

Zo kunt u de spiegel op iedere gewenste plek hangen

Badkamerspiegels met houten frame

Houten badkamerspiegels passen goed in een badkamer met elementen uit de natuur. Het geeft direct een gevoel van warmte en brengt sfeer in de badkamer. Meer en meer zijn badkamers met planten een populaire keuze. Zo gaat een natuurlijke houten lijst perfect samen met het groen van planten.

8x badkamerspiegel ideeën op een rij!
8x badkamerspiegel ideeën op een rij!

De spiegel met ongelijke vorm

Niet rond maar… een afwijkende vorm? Wanneer u graag anders bent dan andere kunt u kiezen voor een spiegel die niet helemaal standaard is. Hierin kan een spiegel allerlei vormen aannemen, het primaire doel blijft immers altijd hetzelfde: het bekijken van uw spiegelbeeld.

Een spiegel in ongelijke vorm komt ook voor in Japandi Badkamers. Japandi combineert het minimalisme van Japans design met Scandinavische materialen. Uiteraard heeft u meer nodig dan alleen een spiegel met afwijkende vorm om het Japandi-design tot zijn recht te laten komen, maar het helpt u al een heel eind op weg om de look te bereiken.

Spiegels met verborgen opbergruimte

Beter bekend als medicijnkastjes, bieden een prima opbergmogelijkheid voor kleine badkamers. Niet alleen functioneren ze als spiegel, maar ze geven ook extra ruimte waardoor u al uw spullen netjes opgeruimd achter de spiegel verborgen worden. Als u wilt dat uw kast gelijk is met de muur, kies dan voor een verzonken medicijnkastje.

8x badkamerspiegel ideeën op een rij!
8x badkamerspiegel ideeën op een rij!

Spiegels zonder lijst

Een spiegel zonder lijst geeft een minimalistische uitstraling. Soms past dit net iets beter in uw badkamer of is er geen ruimte voor een ingelijst exemplaar. Als u toch wel wilt dat de spiegel er interessanter uitziet, kunt u kiezen voor een spiegel met afgeschuinde rand. Dat is een decoratieve rand die in het glas is gesneden.

Hang een make-up spiegel op

Een make-up/ scheerspiegel is een aanwinst voor elke badkamer! Ze geven u een close-up van moeilijk zichtbare gebieden, zodat u zich gelijkmatiger kunt scheren en beter uw make-up kunt aanbrengen. Muurspiegels hebben een uitschuifbare arm waarmee u de spiegel dicht bij u kunt trekken, zodat u niet voortdurend over de wastafel hoeft te leunen om te kijken.

WELKE BADKAMERSPIEGELS ZIJN OP DIT MOMENT HET POPULAIRSTE?

Veruit de meest voorkomende trend op het gebied van badkamerspiegels is de ronde spiegel. In variaties qua lijststijl, al dan niet met Ledverlichting en in verschillende formaten. Andere trends zijn natuurlijke of geo-designs én de kleur groen.

Heeft u inspiratie op kunnen doen voor de perfecte badkamerspiegel? Of bent u nog niet uitgekeken? Neem dan een kijkje op deze pagina en ontdek alle verschillende badkameraccessoires. In het blogbericht ‘Tips voor de beste badkamerspiegel’ geven we u een aantal tips die u mee kunt nemen bij het inrichten van uw badkamer.

Laatste trends