De perfecte badkamerspiegel

Door Songül

Geschreven door: Songül op 16 februari 2023

Een badkamerspiegel kan natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Tijdens uw dagelijkse ochtend- en avondroutine moet u zichzelf wel kunnen zien. Een mooie spiegel maakt uw badkamer helemaal af. Het is daarom goed om tijd te investeren in uw zoektocht naar de perfecte badkamerspiegel. Wij geven u graag advies!

De perfecte badkamerspiegel

De vorm van de perfecte badkamerspiegel

Badkamerspiegels zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. De keuze is enorm groot en daarom is het goed om voor ogen te hebben welke vorm badkamerspiegel het beste bij uw badkamerstijl past.

Ronde vorm

Ronde en ovale spiegels geven uw badkamer een klassieke en elegante look. De vormen passen goed bij een klassieke, landelijke of Scandinavische badkamerstijl. Een ronde spiegel benadrukt daarnaast de zachte uitstraling van een badkamer.

Rechthoekige vorm

Veel badkamerspiegels zijn rechthoekig en worden in de breedte opgehangen. Net als een vierkante spiegel zorgt dit voor een strak effect. De rechthoekige of vierkante vorm past daarom het beste bij een moderne en industriële badkamerstijl. De strakke lijnen benadrukken het minimalisme.

Trendwatcher Songül

DE PERFECTE BADKAMERSPIEGEL HANGT AF VAN UW BADKAMERSTIJL

de perfecte badkamerspiegel
de perfecte badkamerspiegel

Verwarming en verlichting in de spiegel

Verschillende merken komen steeds vaker met badkamerspiegels met meer optionele functies. Zo voorkomt een verwarming in de spiegel dat uw glazen beslaan tijdens een warme douche en kunt u kiezen voor een led-spiegel. Er zit dan een lichtbalk rondom de spiegel ingebouwd. Zo heeft u altijd het juiste licht wanneer u bijvoorbeeld uw make-up doet. U staat hierdoor nooit in uw eigen licht waardoor er geen schaduw is. In ons assortiment vindt u de perfecte badkamerspiegel met optionele functies terug.

Trendwatcher Songül

GEEN BESLAGEN RAMEN MEER MET DEZE OPTIONELE FUNCTIES

de perfecte badkamerspiegel
de perfecte badkamerspiegel

De kleur van uw perfecte badkamerspiegel

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar tegenwoordig kunt u ook kiezen uit verschillende kleuren voor de rand van een badkamerspiegel. Een zwarte badkamerspiegel past goed bij een badkamer met een strakke uitstraling. Het geeft een stoere look. De kleuren goud en brons zorgen juist weer voor een chique en klassieke uitstraling en passen perfect bij marmer.

Onze tip: Zorg ervoor dat de kraan en de rand van badkamerspiegel dezelfde kleur hebben. Dit zorgt voor harmonie en een perfecte match!

de perfecte badkamerspiegel
de perfecte badkamerspiegel

De maat van de spiegel

Gaat u voor een ronde spiegel? Dan adviseren we om te kiezen voor een badkamerspiegel die kleiner is dan het badkamermeubel waar het boven komt te hangen. U kunt onthouden dat de perfecte spiegel 20 cm kleiner is dan de breedte van het meubel. Is uw badkamermeubel dus 120 cm breed? Kies dan een ronde spiegel met een diameter van 100 centimeter.

Wanneer u kiest voor een rechthoekige of vierkante spiegel, dan is het juist mooi om het even groot als het meubel te nemen

Laatste trends