Biophilic badkamer

Ga de verbintenis aan met de natuur

Een biophilic design badkamer is de perfecte stijl wanneer u in verbintenis wilt staan met de natuur. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen zoals hout, steen en keramiek. Bekijk onze tips voor een prachtig biophilic design in uw badkamer.

Moodboard materialen
Hout
Natuur
Planten

trotse klanten biophilic badkamer

Instagram inspiratie

Ontdek Biophilic badkamer inspiratie van onze trotse klanten. #sanidump

De biophilic badkamer bij

Silvia en Jorian

Biophilic badkamer

Silvia en Jorian zijn echte natuurmensen. In hun vrije tijd brengen ze dan ook graag urenlang door in de bossen rondom hun woning in Ede. Om de natuur ook binnenshuis te ervaren hebben zij voor een biophilic design gekozen in de badkamer, maar ook elders in hun huis.

Biofilie betekent letterlijk liefde voor het leven of levende systemen. Deze badkamerstijl gaat naast onze connectie met groen ook gepaard met daglicht, natuurlijke ventilatie, temperatuur, seizoen, kleur en materiaalgebruik. Door al deze elementen te combineren wordt stress vermindert en worden de cognitieve functies van de mens bevorderd.

Wat zie je precies terug in een Biophilic badkamer? Bij deze stijl wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van veel hout, zoals je bij Silvia en Jorian terug kunt zien. Ook staan planten centraal en worden andere natuurlijke materialen gebruikt. Denk aan steen, keramiek en marmer. Dit zijn allemaal organische texturen die zorgen voor de juiste sfeer. Zo kunt u bijvoorbeeld de wand bekleden met recyclet hout en een mooi marmeren badmeubel plaatsen. Op zoek naar de geschikte kraan die mengt met de andere natuurlijke elementen? Chroom en matzwart en zelfs geborsteld nikkel werken bijzonder goed!

Bent u net als Silvia en Jorian weg van een biophilic design badkamer? Plan dan een afspraak in bij Sani-Dump en vraag om advies van één van onze badkamerspecialisten. Zij zullen u helpen bij het realiseren van uw droombadkamer.

Biophilic badkamer

Doe inspiratie op

Blader door

Biophilic badkamer trends

Ontdek meer