Zo maakt u een moodboard voor uw nieuwe badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 07 december 2023

Het ontwerpen van een nieuwe badkamer kan lastig zijn door de hoeveelheid aan keuzes. Door het maken van een moodboard voor uw nieuwe badkamer maakt u het niet alleen makkelijker, maar ook nog eens leuker voor uzelf. Wij vertellen u hoe u zo’n moodboard maakt!

Zo maakt u een moodboard voor uw nieuwe badkamer

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een visueel hulpmiddel waarmee u een gewenste stijl en sfeer kunt overbrengen. Door het verzamelen van al uw wensen ontstaat er een duidelijk beeld van wat u voor ogen wilt hebben. Een moodboard voor een badkamer kan bestaan uit badkamers die u aanspreken, kleuren die u mooi vindt, foto’s van materialen zoals tegels en stoffen of afbeeldingen van armaturen en accessoires die passen bij de gewenste stijl.

Badkamerinspiratie verzamelen

Begin met het verzamelen van inspiratie. Blader door tijdschriften, websites, en sociale media voor afbeeldingen van badkamers die u aanspreken. Dit kunnen complete badkamers zijn of zelfs alleen details zoals een douchekop of een kleurenschema. Bekijk bijvoorbeeld onze Pinterest-pagina om inspiratie op te doen.

Bepaal uw badkamerstijl en thema

Nadat u voldoende inspiratie heeft verzameld, is het tijd om uw stijl en thema te bepalen. Wilt u een moderne, strakke look of gaat uw voorkeur uit naar een meer traditionele, landelijke stijl? Denk na over de kleuren die u wilt gebruiken en welke sfeer u wilt creëren in uw badkamer. Een moodboard kan u helpen om een samenhangende en consistente stijl te visualiseren.

Het bepalen van een kleurenpalet kan hierbij helpen. Selecteer enkele kleuren die de basis zullen vormen voor uw badkamerontwerp.

Trendwatcher Songül

Het vooraf bepalen van een kleurenpalet helpt!

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
moodboard blauw
moodboard natuur

Eenvoudig een moodboard maken

Een moodboard kan zowel digitaal als op papier gemaakt worden. Gaat u voor een fysiek moodboard? Dan kunt u dit maken door afbeeldingen uit te knippen en op een groot vel papier of een prikbord te plakken. Als u liever digitaal werkt, kunt u gebruik maken van online tools of apps om uw moodboard samen te stellen.

Het delen van uw moodboard

Heeft u een partner? Dan kunt u het beste los van elkaar een moodboard maken. Aan het einde kunnen jullie de moodboards vergelijken en zoeken naar de overeenkomsten. Breng jullie moodboard mee naar onze showroom waar een van onze badkamerspecialisten u kan helpen met het uitzoeken van bijpassende materialen, meubels en accessoires.

Trendwatcher Songül

Maak allebei jullie eigen moodboard

moodboard groen
moodboard grijs

Laat uw moodboard werkelijkheid worden

Nu u een idee heeft van uw gewenste stijl en thema, kunt u beginnen met het verzamelen van de benodigde materialen en producten of kunt u een afspraak maken bij Sani-Dump om een 3d-tekening te laten maken. Sani-Dump biedt een breed scala aan hoogwaardige badkamerproducten, zoals sanitair, tegels, badkamermeubels en accessoires. We kunnen u helpen met het selecteren van de producten die passen bij uw stijl en budget.

Laatste tips