Zo bespaart u met een waterbesparende douchekop!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 30 april 2024

Douchen is een heerlijk relaxmoment, maar hoe langer u doucht, hoe hoger de rekening. De gemiddelde douchetijd in Nederland is 7,7 minuten, wat zorgt voor een waterverbruik van tussen de 40 en 80 liter. Om deze rekening te verlagen, biedt een waterbesparende douchekop een oplossing. In deze blog leggen wij uit hoe een waterbesparende douchekop een verbetering kan zijn voor mens en milieu! 

Een waterbesparende douchekop: goed voor mens en milieu - Sani-Dump

Wat is een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop is een douchekop die minder water verbruikt dan een standaard douchekop. Dit komt door verschillende technieken, zoals:

  • Waterrestrictor: Dit is een klein plaatje in de douchekop wat ervoor zorgt dat de waterstroom verminderd wordt. Hierdoor stroomt er per minuut minder water uit de douchekop.
  • Lucht injectie: Bij deze techniek wordt er aan het water lucht toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het douchen het gevoel heeft dat er meer water uit de douche kop komt. Niets is minder waar, dit is een beetje lucht.
  • Doorstroombegrenzers: Er zijn verschillende begrenzers die ervoor zorgen dat de hoeveel water die door de douchekop stroomt wordt verminderd. Op deze manier wordt de waterstraal geregeld maar blijft de waterdruk gelijk.
Trendwatcher Songül

Hierdoor stroomt er per minuut minder water uit de douchekop!

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - douche accessoires
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Hoe werkt een waterbesparende douchekop?

De werking van een waterbesparende douchekop is heel simpel. De technieken die hierboven genoemd zijn zorgen ervoor dat er minder water door de douchekop stroomt. Dit kan op verschillende manieren, zoals door de waterstroom te verkleinen of lucht toe te voegen aan het water.

Wat kost een waterbesparende douchekop?

Waterbesparende douchekoppen zijn er in verschillende prijsklassen. De meeste modellen zijn al te koop voor rond de €10,- euro, maar er zijn ook modellen die meer dan €100,- kosten. De prijs hangt af van het merk, de gebruikte techniek en de extra functies van de douchekop.

Hoeveel bespaart u met een waterbesparende douchekop?

De besparing met een waterbesparende douchekop kan oplopen tot ongeveer 50%. Dit hangt natuurlijk af van uw douchtijd en de waterbesparende douchekop die u kiest.

Om te onthouden

Een waterbesparende douchekop is een eenvoudige manier om water en geld te besparen op de water- en energierekening. Daarnaast is het een kleine stap die u kunt zetten om uw impact op het milieu te verkleinen.

Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond? - Sani-Dump
Douchebak

Advies nodig over uw douche kranen?

De juiste douchekop in uw badkamer zorgt voor een fijne douche en zo min mogelijk kosten. Een waterbesparende douchekop is een douchekop die minder water verbruikt dan een standaard douchekop. Dit werkt met verschillende technieken en kan een verbetering zijn voor zowel uw portemonnee als het milieu! Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends