Een kleine badkamer: hoe richt u die in?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 15 december 2022

Wij van Sani-Dump snappen dat het lastig is om een kleine badkamer in te richten, maar er is met een kleine badkamer meer mogelijk dan u denkt. Met onze slimme tips kunt u een kleine badkamer een stuk groter laten lijken en helemaal inrichten tot uw droombadkamer! Onderstaand geven wij een aantal tips om een kleine badkamer in te richten. Hopelijk kunt u hier genoeg inspiratie uithalen!

Heeft u vragen over de inrichting van een kleine badkamer? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze adviseurs geven u hier graag advies over. Zij geven u allerlei tips over wat er allemaal mogelijk is met een kleine ruimte.

Maak uw badkamer kind vriendelijk met deze tips | Sani Dump

Maak gebruik van glazen wanden

De meeste mensen geven de voorkeur aan een ondoorzichtig douchegordijn of een dichte muur in de badkamer voor meer privacy, terwijl dit eigenlijk ervoor zorgt dat de ruimte kleiner lijkt. Kies in plaats daarvan voor een glazen wand als afscheiding. Wilt u toch wat meer privacy tijdens het douchen? Dan kunt u kiezen voor een matte strook in de glazen wand.

Trendwatcher Songül

ER IS MET EEN KLEINE BADKAMER MEER MOGELIJK DAN U DENKT

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Een kleine badkamer
Sani-Dump - Afbeelding2

LESS IS MORE
De quote less is more past perfect bij het inrichten van een kleine badkamer. Soms heeft u bij de inrichting van een kleine badkamer simpelweg gewoon te veel accessoires en lijkt de badkamer daarom al een stuk kleiner. Denk er eens over na om de opbergruimte in een andere kamer te plaatsen.

ZORG VOOR GENOEG LICHT
Belangrijk bij een badkamer is dat er genoeg lichtinval is. Het effect van licht is niet alleen in de badkamer verbluffend, maar ook in andere ruimtes in de woning. Wanneer alles duidelijk verlicht is, heeft u het gevoel dat de badkamer een stuk ruimer is. Zorg er dus voor dat elke hoek in de badkamer goed belicht wordt!

VERVANG KLEINE TEGELS DOOR GROTE TEGELS
Grote tegels met dezelfde kleur voegwerk als de tegels laten elke badkamer een stuk groter lijken. Vervang daarom uw kleine tegels door grote tegels en merk direct het verschil in uw droombadkamer

GEBRUIK SPIEGELS!
De tip die altijd werkt om kleine badkamers een stuk groter te doen lijken is het gebruik van spiegels. Een grote spiegel of meerdere spiegels op verschillende plekken laten de badkamer optisch groter lijken. Kies voor rand loze spiegels en laat ze aansluiten op de meubels of muren in uw badkamer, hierdoor vervaagt de afbakening tussen ruimte en reflectie.

Een kleine badkamer
Een kleine badkamer

MAAK GEWOON BIJZONDER
Tandenborstels, tubes, potten en flessen… in de gemiddelde badkamer zijn er veel van te vinden. Al deze losse prulletjes kunnen in een badkamer vaak rommilig ogen, terwijl het dingen zien die we dagelijks gebruiken. Een handige tip is hier dus zeer welkom! Hoe simpel het ook klinkt, door alle verpakkingen in mooie glazen flessen over te gieten, oogt de badkamer al een stuk rustiger.

KIES VOOR DE JUISTE KLEUREN
Door middel van neutrale kleuren in de badkamer wordt rust gecreëerd en lijkt de badkamer groter. Vermijd vooral donkere kleuren en drukke motiefjes. Vind u witte kleuren te saai voor in de badkamer? Kies dan voor natuurlijke of pasteltinten. Bovendien creëert dit het echte wellness gevoel voor optimale ontspanning!

SCHILDER HET PLAFOND HEMELTJESBLAUW
Door uw plafond bijvoorbeeld een motief te geven, zoals hemeltjesblauw met wolken, trekt u de aandacht naar boven toe. De ruimte oogt hierdoor hoger waardoor u automatisch een ruimer gevoel ervaart.

Een kleine badkamer
Een kleine badkamer

PLAATS KLEINE BADKAMER ELEMENTEN
Wanneer u een toilettafel, wc, douche-cabine of bad wilt plaatsen, kies dan voor het kleinste voormaat. De meeste bedrijven produceren standaard “grote” formaten badkamer elementen. Door te kiezen voor de kleinere variant bespaart u een hoop ruimte.

KIES VOOR DIAGONALE VLOERTEGELS VOOR EXTRA RUIMTE
Wanneer u de vloertegels in een diagonaal plaats, geeft dat de illusie dat de ruimte groter is dan de werkelijkheid. Bovendien geven grote tegels tegels met dunne voeglijnen ook het uiterlijk van een grotere ruimte.

HANG HET TOILET EN DE KAST AAN DE MUUR!
Een geweldige manier om de ruimte te maximaliseren is om kasten en toiletten aan de muur te hangen. De elementen tonen meer van de vloer af waardoor er een illusie wordt gecreerd dat de kamer groter is dan het lijkt.

Dit waren onze tips voor een optisch grotere badkamer, heeft u nog meer tips? Laat ze dan vooral aan ons weten! Wilt u meer informatie ontvangen over de inrichting van kleine badkamers? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder!

Laatste trends