Tips voor een opgeruimde badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 09 mei 2019

Het is wellicht niet uw favoriete taak van de dag, maar het moet toch af en toe gebeuren… het opruimen van de badkamer. De badkamer is dé plek voor een rustige, frisse start in de ochtend en voor een heerlijke relax plek na een lange dag. Maar als u ‘s ochtends of ‘s avonds onder de douche vandaan komt, heeft u niet altijd de tijd om de boel lekker schoon te maken.

Daarom is het van belang om de badkamer zo in te richten dat het onderhouden ervan een kleine taak wordt! Zo blijft uw badkamer gemakkelijk netjes en opgeruimd!

Tips voor een opgeruimde badkamer

Tip 1. Kies de juiste kleur

Misschien wel de meest belangrijke tip is het kiezen van de juiste kleur. De kleur is namelijk bepalend voor de rust die de badkamer uitstraalt. Kies daarom voor lichte en neutrale kleuren. Deze kleuren laten de badkamer optisch groter lijken én zorgen voor een opgeruimd gevoel. Wittinten doen het in elke badkamer goed.

Wilt u toch wat meer kleur in uw badkamer? Kies dan voor pasteltinten of voor warmere kleuren, zoals roze of crème.

Trendwatcher Songül

GENIETEN VAN UW WELLNESS BADKAMER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

Tip 2. Kies voor decoratieve opbergers

Voor een opgeruimde badkamer is het van belang dat u voldoende opbergruimte voor alle spulletjes heeft. Dit laat de badkamer niet alleen groter lijken, maar houdt zo ook alle losse artikelen uit het zicht. Want een rustig hoofd begint bij een opgeruimde badkamer!

Lukt het niet om alles uit het zicht te plaatsen? Kies dan voor decoratieve opbergers. Een voorbeeld daarvan is een handdoekladder. Hier kunt u de handdoeken niet alleen opbergen, u kunt hier ook heel goed de handdoeken laten opdrogen én het staat hartstikke tof!

Tip 3. Minder is meer!

Al die potjes, flesjes en zeepbakjes staan ontzettend leuk, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de badkamer op een soort van verzameling lijkt. Allereerst is het van belang dat u deze verzameling gaat doorspitten en gaat kijken welke producten u wel en niet gebruikt. Bewaar van elke productsoort ongeveer drie favorieten. Alle producten die u eigenlijk nooit gebruikt, niet fijn vindt of overbodig zijn, kunnen weg. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat het de prullenbak in moet, maar berg ze op in de kast of geef ze bijvoorbeeld aan familie of vriendinnen!

Douche met handige nisjes

Door nisjes toe te voegen aan uw douche, kunt u snel, gemakkelijk en stijlvol extra ruimte aan uw badkamer toevoegen. Naast het voordeel dat de inbouw nissen super handig zijn om uw spullen op kwijt te kunnen, is het ook qua styling een hot item voor een luxe badkamer. Plaats hierop een leuke accessoire en uw badkamer krijgt net dat beetje extra sfeer!

Trendwatcher Songül

OM ZO DE RUSTGEVENDHEID TE BEHOUDEN

Tips voor een opgeruimde badkamer
Tips voor een opgeruimde badkamer

Tip 4. Voor alles een vaste plek

Wanneer u de spulletjes in de badkamer een vaste plek gaat geven, verloopt het opruimen van de badkamer veel sneller en creëert u meer overzicht. Bovendien kunt u ook alles gemakkelijk terug vinden wanneer het op één dezelfde plek ligt.

Een andere oplossing voor een goede indeling, is dat u elk gezinslid een eigen deel in de lades geeft. Hierdoor kan de een, de ander nooit de schuld geven van spullen die kwijt raken?

Tip 5. Wees creatief

Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie, ruime badkamer. Wanneer u niet beschikt over een grote badkamer, wees dan creatief met de ruimte die u heeft! Bevestig een mooie handdoekhouder aan de deur of ga voor een stijlvolle plank boven de deur waarop u nog wat spulletjes kwijt kunt!

Wilt u weten hoe u een kleine badkamer optimaal inricht? Lees dan onze blog “Een kleine badkamer: hoe richt je die in?”.

Dit waren onze tips voor een opgeruimde badkamer, heeft u nog meer tips? Laat ze dan vooral aan ons weten! Wilt u meer informatie ontvangen over de perfecte inrichting van een badkamer? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder!

Laatste trends