Technologie in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 november 2022

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zo is het al mogelijk om via een app je gordijnen dicht te doen of de televisie aan te zetten. Maar ook in de badkamer zijn de ‘slimme’ apparaten steeds meer terug te vinden! Wat zijn de technologische trends in de badkamer op dit moment? In dit blogbericht geven we u een overzicht!

Technologie in de badkamer

Gezondheid en technologie

De badkamer gebruiken we niet alleen voor onze hygiëne, maar ook checken we onze gezondheid. Zo staat er in de meeste badkamers een weegschaal en kunnen we in de spiegel goed zien of ons gebit nog gezond is. Tegenwoordig zijn er steeds meer slimme apparaten die hierbij helpen. Er zijn bijvoorbeeld tandenborstels die u via uw smartphone kunt bedienen. Zo heeft u een goed inzicht op de juiste manier van poetsen voor uw gebit. U ziet hoeveel druk u moet zetten, hoe lang u nog moet poetsen en welke plekjes van uw gebit extra aandacht verdienen.

Ook slimme weegschalen zijn al verkrijgbaar. Deze zijn eveneens te koppelen aan een app, waardoor u uw gewicht en bijvoorbeeld afvalproces goed in de gaten kunt houden. Het is zelfs mogelijk om deze apparaten aan te sluiten op een slimme spiegel, zodat u de resultaten in de spiegel kunt zien als u bijvoorbeeld uw haar staat te doen! Handig toch?

Trendwatcher Songül

SLIMME’ APPARATEN STEEDS MEER TERUG TE VINDEN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Technologie in de badkamer
Technologie in de badkamer

De slimme douchekop en badkuip

De douchekoppen en badkuipen worden ook steeds vaker uitgerust met technologische snufjes. Er zijn bijvoorbeeld douchekoppen op de markt met een ingebouwde speaker, die u weer kunt verbinden met uw smartphone. Wilt u bij thuiskomst een warm gevuld bad waar u direct in kunt stappen? Dan is een slimme badkuip de ideale oplossing. Deze is via een afstandsbediening of een app te besturen, zodat u het bad op afstand kan laten vullen met water op de juiste temperatuur. Ook zijn er baden waar een bubbelfunctie of zelfs verlichting op zit.

Duurzaamheid is ook belangrijk en wordt steeds actueler. Daarom zien we ook dat slimme apparaten in de badkamer zijn ingesteld op zoveel mogelijk water en/of stroom besparen. De meeste slimme douchekoppen verbruiken minder water dan een normale douchekop. Zo is uw slimme badkamer uiteindelijk ook nog goed voor het milieu en uw portemonnee!

Laatste trends