Stap voor stap een nieuwe badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 24 januari 2022

Een volledig nieuwe badkamer inrichten is vaak een hele klus, en kan ook nog best lastig zijn. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk doen met uw nieuwe badkamer, dus het is belangrijk dat deze optimaal is ingericht. In deze blog laten we stap voor stap zien waar u allemaal aan moet denken bij een nieuwe badkamer!

een nieuwe badkamer

De indeling

Voordat u begint met het uitzoeken van nieuwe badkamermeubelen en artikelen, is het heel belangrijk om een goede indeling te maken. Waar plaats u de douche, het bad, het toilet en het wastafelmeubel? Zorg dat dit goed duidelijk is voordat u inkopen gaat doen. Zonder goede indeling weet u namelijk niet hoeveel ruimte u heeft en kunt u later in de problemen komen met de afmetingen van uw aangekochte spullen.

Trendwatcher Songül

HET IS BELANGRIJK DAT DEZE OPTIMAAL IS INGERICHT

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
een nieuwe badkamer
een nieuwe badkamer

Meten is weten

Als de indeling is gemaakt, is het belangrijk om goed op te meten hoeveel ruimte u heeft voor de verschillende onderdelen. Zo weet u precies hoe groot bijvoorbeeld uw wastafelmeubel kan zijn, zonder dat u daarna bijna geen loopruimte meer over hebt. Is uw badkamer wat kleiner? Zorg dan dat u niet te grote onderdelen koopt, zodat er genoeg ruime overblijft. Door een kleine badkamer helemaal ‘vol te proppen’ laat u de ruimte nog kleiner lijken en is het ook nog eens onpraktisch.

Bepaal je budget

Ook niet onbelangrijk om vooraf vast te stellen is uw budget. Een nieuwe badkamer is nu eenmaal een investering, maar vooraf een budget afspreken met uzelf zal er voor zorgen dat de kosten niet onverwachts veel te hoog uitvallen.

Schetsen

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van de nieuwe badkamer, is het heel verstandig om vooraf een schets te laten maken. Bij Sani-Dump kunt u geheel gratis en vrijblijvend een 3D tekening laten maken, waardoor u een goed beeld krijgt! Ook adviseren we u over de indeling, materialen en kleuren.

Trendwatcher Songül

Zonlicht biedt veel gezonde eigenschappen

Inkopen doen!

Als u helemaal tevreden bent met het 3D ontwerp, is het eindelijk tijd voor het echte werk. De inkopen doen! Daarbij is het natuurlijk verstandig om u te laten adviseren door een medewerker. Bij Sani-Dump staan we graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Na het inkopen is het tijd voor de plaatsing. Zorg ervoor dat dit op de juiste manier gebeurt. Heeft u dit nog nooit zelf gedaan? Schakel dan een goede monteur in, zodat u zeker weet dat alles straks goed is aangesloten. Hierna kun u gaan genieten van jouw nieuwe badkamer!

Laatste trends