Maak uw badkamer kindvriendelijk met deze tips!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 11 januari 2024

Als ouder is de veiligheid van onze kinderen altijd onze hoogste prioriteit. En dat geldt ook in de badkamer, waar potentiële gevaren op de loer liggen. Gelukkig zijn er tal van eenvoudige en effectieve manieren om uw badkamer kindvriendelijk te maken.  Of u nu van plan bent om een nieuwe gezinsbadkamer te ontwerpen of uw bestaande badkamer kindvriendelijker wilt maken, onze tips kunnen helpen.

1. Kies voor antislip tegels voor een kindvriendelijke badkamer

Het eerste wat u kunt doen om uw badkamer kindvriendelijk te maken, is ervoor zorgen dat uw vloer niet glad is. Dit kan al een hoop glijpartijen voorkomen. Plaats antislipmatten in de douche en het bad en gebruik stroeve oppervlakken op de vloer om uitglijden te voorkomen. Deze simpele voorzorgsmaatregel kan veel ongelukken voorkomen.

2. Veilige opbergoplossingen

Een van de redenen waarom het in de badkamer onveilig kan zijn voor kleine kinderen, is omdat er in de kasten vaak schoonmaakmiddelen, medicijnen en scheerpullen staan. Het is gevaarlijk als kinderen dit in handen krijgen. Plaats deze spullen buiten het bereik van kinderen en berg ze goed op. In een spiegelkast of een hoge (gesloten) kast kunnen de onveilige spullen buiten het zicht geplaatst worden. Daarnaast is een badkamermeubel met lades inclusief softclose ook een extra veilige optie als u kinderen heeft.

Trendwatcher Songül

Afgesloten kasten of opbergdozen mogen niet ontbreken

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

3. Maak de badkamer een leuke plek door kindvriendelijke accessoires toe te voegen

Ondanks dat er spullen achter gesloten deuren geplaatst moeten worden, hoeft de badkamer absoluut niet saai te worden. Zet badkamerspeelgoed van uw kind binnen handbereik, bijvoorbeeld op de badrand. Zo zullen ze sneller afgeleid zijn door hun eigen speelgoed dan door uw spullen. U kunt er ook voor kiezen om meer kindvriendelijke items toe te voegen aan uw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een kinderbadmat of een kinderkrukje. Deze accessoires maken het voor kinderen gemakkelijker om zich in de badkamer te verplaatsen.

4. Een veilige temperatuurregeling

Water kan snel te heet worden, vooral voor kleine kinderen die dit niet in de gaten hebben. Zorg ervoor dat u een thermostatische mengkraan installeert die de watertemperatuur regelt. Hierdoor kunt u de temperatuur van het water beperken en ongelukken door brandwonden voorkomen. Het zorgt ervoor dat het water altijd een veilige temperatuur heeft, zelfs als kinderen zelf de kraan willen bedienen.

5. Een inloopdouche voor de kleine kindvriendelijke badkamer

Als uw badkamer klein is, kunt u overwegen om een bad te vervangen door een inloopdouche. Een inloopdouche is een veiligere optie, dan een douchecabine of douchen in bad. Kinderen kunnen moeite hebben om hun evenwicht te bewaren, daarom kan in- en uitstappen in bad gevaarlijk zijn als het glad is. Een inloopdouche heeft als grote voordeel dat het gelijkvloers is én u kunt er antisliptegels neerleggen.

6. Een kinderbad in uw badkamer

Als u kleine kinderen heeft, dan is een bad erg praktisch. U kunt een paar dingen toevoegen om het badderen veiliger te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een antislipmat op de bodem plaatsen en kussens tegen de randen van het bad toevoegen. Dit voorkomt dat kinderen uitglijden en hun hoofd tegen de badrand stoten. Met een badverdeler kunt u het bad verkleinen, zodat kinderen minder ruimte hebben om te bewegen en uit te glijden. Dit bespaart ook nog eens water.

Kindvriendelijke badkamer bij Sani-Dump

Sommige ideeën voor een kindvriendelijke badkamer zijn eenvoudig, terwijl andere wat ingrijpender zijn. Al met al is het fijn als u met een gerust hart uw kinderen kunt laten genieten van hun badtijd! Wilt u advies op maat van een badkamerspecialist bij Sani-Dump? Kom dan langs in een van onze showrooms, we helpen u graag verder.

Laatste tips