Maak u kleine badkamer groot met deze 7 tips!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 10 maart 2024

Het inrichten van een kleine badkamer is voor vele een lastige uitdaging om met succes te voltooien. Maar wie zegt dat beperkte ruimte gelijkstaan aan beperkte mogelijkheden? Met een beetje creativiteit en het slim gebruik van materialen kunnen zelfs de kleinste badkamers een groot gevoel geven. In deze blog leest u zeven tips om uw kleine badkamer in te richten tot een stijlvolle ruimte. Van het uitkiezen van de juiste tegels tot het gebruik van lichte kleuren. Ontdek in deze blog hoe u uit een kleine badkamer meer kan halen.

ZO MAAKT U EEN BADKAMER IN HAMAM STIJL

1. Gebruik grote tegels

Door grote tegels te gebruiken in uw kleine badkamer, kunt u ruimte creëren. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen er zijn, waardoor de ruimte er groter uitziet. Dit komt omdat er minder onderbrekingen zijn in het oppervlak. Kies bij voorkeur lichte kleuren voor de tegels, zoals wit of pasteltinten, omdat deze het natuurlijke licht beter reflecteren, wat zorgt dat de ruimte groter lijkt.

2. Lichte kleuren

Het gebruik van lichte kleuren in uw badkamer is een slimme manier om de ruimte groter te laten lijken. Wanneer u kiest voor kleuren zoals wit, crème of pasteltinten, weerkaatsen deze het licht beter, waardoor de ruimte groter aanvoelt. Donkere kleuren kunnen de ruimte juist verkleinen en een benauwd gevoel geven. Door lichte tinten te gebruiken op de muren, vloeren en zelfs op het sanitair, creëert u een ruimer gevoel in de badkamer.

Trendwatcher Songül

Hoe groter de tegels, hoe minder voegen er zijn, waardoor de ruimte er groter uitziet.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

3. Spiegels en glas

Het plaatsen van spiegels en glazen douche wanden in uw badkamer kan helpen om de ruimte groter te laten lijken. Spiegels reflecteren het licht, waardoor de badkamer ruimer lijkt. Ook materialen zoals glanzende tegels of glazen douchewanden zorgen voor een open gevoel. Deze gladde oppervlakken weerkaatsen het licht en creëren op deze manier een grotere ruimte.

Sani-Dump - spiegels in de badkamer
Sani-Dump - spiegels in een kleine badkamer

4. Vloerverwarming

In een kleine badkamer kan vloerverwarming een slimme keuze zijn, omdat het ruimte bespaart in vergelijking met een traditionele radiator. Vloerverwarming zorgt voor een efficiënter gebruik van de ruimte omdat het onzichtbaar is in de badkamer. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat zorgt voor een comfortabele temperatuur in de badkamer.

5. Licht inval

Voldoende lichtinval in een kleine badkamer is belangrijk om een ruimtelijk gevoel te creëren. Natuurlijk licht, bijvoorbeeld via een raam of lichte raamdecoratie, kan de ruimte groter doen lijken. Goed geplaatste verlichting, zoals spotjes en wandlampen, kunnen ook helpen om de ruimte groter te maken. Met de juiste lichtinval kan zelfs de kleinste badkamer een ruimtelijke gevoel krijgen.

6. Inbouw douche en kranen

Inbouwdouches en inbouwkranen zijn handige oplossingen voor kleine badkamers, omdat ze ruimte besparen en een strakke uitstraling bieden. Door ze in de muur te plaatsen, blijft de vloer vrij en lijkt de ruimte groter. Bovendien zijn ze gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, waardoor het comfort in de badkamer wordt verbeterd. Met deze aanpassingen wordt elke centimeter van de badkamer benut.

7. Kleine meubels

Het gebruik van kleine (wastafel)meubels in uw badkamer kan helpen om de ruimte groter te laten lijken. Compacte meubels zorgen voor meer ruimte, terwijl ze toch functioneel blijven. Door te kiezen voor simpele ontwerpen wordt rommel verminderd, waardoor de badkamer een groter gevoel krijgt. Kleine meubels helpen dus om de ruimte optimaal te benutten.

Een kleine badkamer inrichten bij Sani-Dump

Er zijn verschillende ideeën om een kleine badkamer groter te laten lijken, sommige eenvoudig, andere wat ingrijpender. Het belangrijkste is dat u kunt genieten van uw eigen badkamer! Heeft u behoefte aan advies op maat van een badkamerspecialist? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms bij Sani-Dump. We staan klaar om u verder te helpen.

Laatste tips