Maak kennis met de softclose toiletzitting

Door Songül

Geschreven door: Songül op 29 maart 2021

Nooit meer een harde klap wanneer u de toiletzitting sluit? Maak kennis met de softclose toiletzitting. Deze handige innovatie is een uitkomst voor iedereen die zijn toiletzitting wel eens te hard laat vallen. Lees meer over deze geweldige uitvinding in dit blog!

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-05-17T170623.897

De trend in 2021

In ons blog over de toilet trends van 2021 schreven we al over de softclose toiletzitting. De softclose toiletzitting is een handige innovatie waarbij de toiletzitting langzaam neerkomt op het closet. In eerste denkt u misschien dat het dichtgooien van uw normale toiletzitting geen kwaad kan, maar bij het herhaald hard laten vallen, kunnen er stukken glazuur van uw toilet afspringen. Dit is eeuwig zonde en kan heel handig voorkomen worden.

Lees hier meer over de toilet trends van dit moment.

Trendwatcher Songül

Een handige innovatie

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Afbeelding10
Sani-Dump - Afbeelding11

Hoe werkt een softclose toiletzitting?

Anders dan een ‘gewone’ toiletzitting beschikt de softclose zitting over een demp-mechanisme. Deze dempers zijn speciaal in de scharnieren aangebracht waardoor er bij de toiletzitting een sluitvertraging plaatsvindt als deze bijna beneden is. U kunt deze zelf gemakkelijk stellen met behulp van een inbussleutel. Hoe strakker dit mechanisme aangedraaid is, hoe langzamer de deksel naar beneden gaat.

de voordelen van een softclose toiletzitting

Naast het feit dat u beschadiging kunt voorkomen is het ook nog een stuk hygiënischer. U hoeft namelijk alleen maar een klein tikje te geven om de toiletzitting naar beneden te laten gaan. Hierdoor raakt u het toilet minder aan. Daarnaast maakt de Softclose zitting een stuk minder lawaai. Dit is vooral een uitkomst voor gezinnen met kinderen die niet altijd rekening houden en voorzichtig doen.

Trendwatcher Songül

Deze dempers zijn speciaal in de scharnieren aangebracht

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

Weten waar u bij het kopen van een toilet op moet letten?

Lees het in onze vorige blogpost.

Bij Sani-Dump hebben wij een ruim aanbod aan toiletzitting. Kom bij ons langs in de showroom en kies de perfecte softclose toiletzitting voor bij 

Trendwatcher Jeroen

Kleuren zoals beige, taupe en wit staan mooi in een landelijke badkamer

Laatste trends