Hulp voor een stijlvolle badkamer douchebak

Door Songül

Geschreven door: Songül op 29 maart 2023

Bent u op zoek naar een stijlvolle badkamer douchebak, maar heeft u geen idee welke mogelijkheden er zijn? Wij geven u graag advies! Er zijn tegenwoordig meer opties dan alleen het traditionele witte exemplaar.

Hulp voor een stijlvolle badkamer douchebak

Waarom een douchebak?

Een douchebak is specifiek gemaakt om samen te werken met douchedeuren. De kans op lekkage is dan een stuk kleiner. Wanneer u kiest voor een douchebak en deze tegelijk uitzoekt met uw douchecabine, weet u zeker dat het uw badkamer tot een stijlvol geheel maakt.

Trendwatcher Songül

De kans op lekkage is een stuk kleiner

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Hulp voor een stijlvolle badkamer douchebak
Hulp voor een stijlvolle badkamer douchebak

Verschillende soorten stijlvolle douchebakken

Een traditionele douchebak heeft een hoogte van 20 cm. De afvoer zit hier in de douchebak verwerkt, zodat het water makkelijk wegloopt. Tegenwoordig zijn er veel meer verschillende soorten douchebakken. Zo kunt u zelf kiezen welke stijlvolle badkamer douchebak het beste bij uw badkamerstijl past.

Inbouw douchebak

De inbouw douchebak wordt ook wel een inloopdouche douchebak genoemd. De douchebak wordt ingebouwd in de badkamervloer, zodat alles gelijkvloers is.

Opbouw douchebak

Deze douchebak heeft een klein opstapje. Het is tegelijkertijd stroever dan tegels waardoor u minder snel uit kunt glijden. Daarnaast is deze vorm eenvoudig schoon te maken en gemakkelijk te installeren.

Hoge douchebak

Een hoge opbouw douchebak wordt boven op de vloer gemonteerd. Een hoge opbouw steekt minimaal 14 cm boven de vloer uit. Hierdoor is het makkelijk om de aansluiting en afvoer weg te werken onder de bak.

Douchebak met douchegoot

De douchbak met douchegoot valt nauwelijks op. Het wordt minimalistisch afgewerkt waardoor de douchebak direct stijlvol oogt. Vaak loopt ook het water met dit afvoerputje sneller weg.

Trendwatcher Songül

U kunt zelf kiezen welke stijlvolle badkamer douchebak bij uw badkamerstijl past.

Hulp voor een stijlvolle badkamer douchebak
Hulp voor een stijlvolle badkamer douchebak

Een douchebak uitkiezen die past bij uw badkamer

Sani-Dump heeft een groot assortiment aan stijlvolle douchebakken van verschillende merken. De meeste douchebakken hebben standaard afmetingen. De afmetingen die we het vaakst voorbij zien komen zijn 80 x 80 cm of 90 x 90 cm. Maar heeft u een wat grotere badkamer, dan kunt u ook kijken naar 100 x 100 cm of rechthoekige maten. Er zijn dus veel mogelijkheden in formaat. We bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw badkamer.

Een stijlvolle douchebak in een trendy kleur

Ook qua kleuren zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt van de douchebak een echte eyecatcher maken door bijvoorbeeld te kiezen voor natuurlijke kleuren als nude, bruin of cement. Maar u kunt ook gaan voor tijdloze kleuren als zwart, antraciet en wit.

Trendwatcher Songül

U kunt van de douchebak een echt eyecatcher maken

Laatste tips