Hulp bij het inrichten van een badkamer met schuin plafond

Door Songül

Geschreven door: Songül op 14 juli 2022

Huizen met plafonds en gevels zijn veel voorkomend in de Nederlandse architectuur. Zelfs wanneer er nieuwbouw huizen worden gebouwd, wil het nog niet zeggen dat er geen schuine wanden zullen zijn. Ondanks het feit dat badkamers met een schuin plafond aan de kleine kant zijn, zijn ze wel knus én gezellig. Een badkamer met schuin plafond inrichten is toch wel een ander verhaal dan het inrichten van een ruimte die overal even hoog en breed is. Gelukkig zijn er een aantal manieren om uw badkamer met een schuin plafond mooi, functioneel en zelfs comfortabel te maken.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-12T114817.720

In dit blogbericht zullen we u een aantal tips & tricks meegeven wat belangrijk is bij het inrichten van een badkamer met schuin plafond. Haal het beste uit uw badkamer op de bovenste verdieping!

Pas op je hoofd

Let erop dat alles waar u op volledige hoogte moet staan in het hoogste gedeelte van de badkamer wordt geplaatst, zoals de douche en wellicht ook de wastafel met spiegel. De andere badkamermeubelen, zoals het toilet en indien ruimte het bad, dienen strategisch geplaatst te worden. Hoe kleiner de badkamer en hoe meer gevels, hoe groter de kans dat je uiteindelijk je hoofd stoot tegen een van de balken.

Zorg ervoor dat u in de douche kunt staan

Niets is zo lekker als een warme douche na een dag vol inspanning. Uiteraard wel gewoon staand. Waar het plaatsen van een bad in een badkamer met schuin plafond relatief eenvoudig is, komt er toch wel uitdaging bij het monteren van een douche. De prioriteit is dan ook om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk hoofdruimte heeft.

Trendwatcher Songül

Plaats het toilet onder het schuine gedeelte

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - schuin-dak-2
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-07-08T113339.663

Het badmeubel heeft niet de meeste prioriteit

Hoe leuk het dan ook is om een mooi badmeubel met spiegel uit te kiezen, vaak is er binnen de badkamer met schuine plafonds weinig ruimte tegen een rechte hoge muur. Daarom is het een idee om de wastafel te plaatsen op een plek waar het plafond wat schuiner afloopt. Belangrijk hierin is wel dat u altijd comfortabel voor het badmeubel moet kunnen staan. Heeft u er wel eens aan gedacht om i.p.v. een grote spiegel wat kleinere spiegels op te hangen? Dit geeft direct een speels effect.

Bedenk vooraf of u een bad wilt

Afhankelijk van het grondoppervlak is er wel of geen ruimte voor een badkuip. Een bad kan makkelijker onder het schuine gedeelte van een badkamer worden geplaatst. Bedenk wel of u echt een bad wilt voordat u in het ontwerp gaat puzzelen waar deze moet komen.

Plaats uw toilet ergens waar u niet kunt staan

Een toilet kan eigenlijk niet ontbreken. Zo hoeft u midden in de nacht niet helemaal naar beneden te lopen. Het goede nieuws is dat toiletten eigenlijk heel goed samengaan met schuine plafonds. Uiteraard is het hierin belangrijk dat u wel rechtop op het toilet kunt zitten zonder uw hoofd te stoten. Is er echt geen ruimte? Dan is er gelukkig altijd nog een ander toilet in huis.

Trendwatcher Songül

Planten kunnen nare gebeuren afbreken

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-07-08T113327.505
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-07-08T113313.923

Past iets niet? Denk dan aan een verbouwing!

Soms is het gewoon niet mogelijk om hetgeen wat u voor ogen heeft voor elkaar te krijgen. In dat geval kunt u altijd overwegen om een dakkapel te laten plaatsen. Uiteraard is dit geen klein, snel of heel budgetvriendelijke oplossing, maar biedt het wel gemak en gebruiksvriendelijkheid voor de toekomst. Daarbij zal de waarde van uw woning ongetwijfeld stijgen en u meer plezier hebben van uw woning. Ook wanneer u een openslaande deur heeft, kunt u deze vervangen voor schuifdeuren. dit staat niet alleen heel leuk, maar is ook nog eens ruimte besparend.

Er is nu eenmaal geen kant-en-klaar recept om een badkamer met schuin plafond in te richten. Vaak zullen badkamers die op de bovenste verdieping van een woning zijn gesitueerd altijd wat krap aanvoelen. Toch zijn er heel wat creatieve manieren om de ruimte te combineren en zo efficiënt mogelijk in te richten. Wilt u tips voor uw badkamer met schuin dak? Neem eens een kijkje op onze badkamer indelingen pagina.

Lees ook:

Laatste trends